• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιλογή πλειοδότη για το διαγωνισμό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Επιλογή πλειοδότη για το διαγωνισμό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί λήγει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οπότε και λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τις ενδιαφερόμενους για τα ναυπηγεία.

Είχε προηγηθεί αναβολή στην καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών η οποία είχε μετατεθεί λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει το lockdown αλλά και πιθανή εισήγηση υποψήφιου πλειοδότη για την παράταση στο διαγωνισμό.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα καθώς η ΟΝΕΧ φέρεται να μην καταθέτει προσφορά για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά τελικά λόγω σοβαρών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τα ναυπηγεία και τις εγκαταστάσεις τους  αφού λόγω αυτών δεν εξασφαλίζεται η λειτουργία τους. Τέτοια προβλήματα είναι ότι το ναυπηγείο δε διαθέτει, ούτε άδεια λειτουργίας, ούτε πιστοποιητικό πυροπροστασίας, αφού εκκρεμεί η τακτοποίηση πολλών εγκαταστάσεων και κτισμάτων τα οποία είναι αυθαίρετα. Τέλος, η πλευρά της ΟΝΕΧ επισημαίνει  ότι δεν έχει οριστεί πότε θα επανεκκινήσει τη λειτουργία του το Ναυπηγείο.

Δύο ήταν μέχρι πρότινος οι βασικοί υποψήφιοι πλειοδότες για τα ναυπηγεία, η ONEX του κ. Πάνου Ξενοκώστα και η Pyletech Shipyards η οποία είναι θυγατρική του Ομίλου North Star  η οποία είναι συμφερόντων του κ. Θεόφιλου Πριόβολου. Από τις δύο εταιρείες, η Lyletch έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένη να επενδύσει στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εφόσον κερδίσει το διαγωνισμό, συνολικά 700 εκ. ευρώ σε βάθος 15ετίας.

Η πιθανότητα να μην καταθέσει οικονομική προσφορά η ΟΝΕΧ δημιουργεί ανασφάλεια στην ειδική διαχείριση των ναυπηγείων αφού ευελπιστούσαν ότι η αρχική προσφορά θα έφτανε τα 40 εκ. ευρώ με την πιθανότητα αυτή όμως να  μειώνεται. το ύψος των 40 εκ. θεωρούνταν βασικό αφού τα ναυπηγεία έχουν άμεσες υποχρεώσεις οι οποίες αγγίζουν τα 20-25 εκ. ευρώ. Αυτές αφορούν την πληρωμή προστίμων, την έκδοση άδειας πυρασφάλειας χωρίς την οποία απαγορεύεται η λειτουργία τους, 10 εκ ευρώ για την άμεση συντήρηση μηχανημάτων και λοιπών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και η πρόσληψη εργαζομένων για να λειτουργήσει το ναυπηγείο. Ταυτόχρονα, ο νέος ιδιοκτήτης χρειάζεται να κλείσει συμφωνίες με πελάτες για αν εξασφαλίσει εργασία για τα ναυπηγεία και  να λειτουργήσουν.

ΠΗΓΗ: newmoney. gr