Δύο ακόμα Heron για την Πολεμική Αεροπορία

Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την έγκριση σημαντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων την προηγούμενη εβδομάδα από αυτή,

ένα από τα προγράμματα στα οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός Αμύνης ήταν και αυτό των ισραηλινών Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων τύπου Heron τα οποία έχει μισθώσει η Πολεμική Αεροπορία από το Ισραήλ για την καλύτερη επιτήρηση των συνόρων.

Η Πολεμική Αεροπορία μίσθωσε συνολικά δύο συστήματα σε αρχική φάση από το Ισραήλ το χειρισμό των οποίων ανέλαβε η 135 Σ.Μ. στη Σκύρο όπου έχουν τοποθετηθεί. Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των μισθωμένων εκ του Ισραήλ Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων θα αυξηθεί κατά δύο ακόμα αεροχήματα τοποθετημένα στην 135ΣΜ για ενίσχυση του δυναμικού επιτήρησης.

Τα εν λόγω συστήματα, μετά το πέρας του χρόνου ενοικίασής τους από το Ισραήλ, θα μπορέσουν να αποκτηθούν κανονικά από την Πολεμική Αεροπορία, εφόσον το επιθυμήσει και εγκριθεί από το κράτος.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.