ΕΚΤΑΚΤΟ! Για πρώτη φορά τουρκικά μαχητικά πάνω από την Ρόδο – Άκουσαν δυνατό κρότο οι πολίτες

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής...

Το απόγευμα στις 16:04 ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα μεμονωμένο F-16 πέταξαν πάνω από τον Αρχάγγελο Ρόδου (την κωμόπολη στα κεντρικά ανατολικά παράλια του νησιού) στα 15.000 πόδια.

Η Άγκυρα κλιμακώνει την προκλητικότητά, επιλέγοντας πτήσεις οπλισμένων μαχητικών της πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά – κάτι που δεν συνήθιζε στο παρελθόν – ειδικά σε εορταστικές περιόδους.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 και ένα μεμονωμένο τουρκικό F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, πάνω από τον Αρχάγγελο Ρόδου στα 15.000 πόδια, στις 16:04 μ.μ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Τα μαχητικά μας απογειώθηκαν από το Καστέλι Κρήτης.

Ισχυρός κρότος ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Ρόδου, καθότι τα ελληνικά μαχητικά στο πλαίσιο της αναχαίτισης έσπασαν το φράγμα του ήχου, διαβάζουμε στην Ροδιακή.

Η παρουσία τους έγινε τόσο αισθητή που ο κόσμος πετάχτηκε έξω στα μπαλκόνια να δει τι συμβαίνει, ενώ πολλοί αναζητούσαν στο διαδίκτυο τι έχει γίνει.

Είναι προφανές πως η τακτική της Τουρκικής αεροπορίας έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν. Τότε η Τουρκία απλά διεκδικούσε “ζωτικό χώρο” στο Αιγαίο, θέλοντας να συντηρήσει μέσω των παραβιάσεων, τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Πλέον, τα Τουρκικά F-16 και F-4 πετούν το τελευταίο διάστημα όχι απλά για να αμφισβητήσουν την Ελληνική κυριαρχία σε συγκεκριμένες περιοχές, παρά για να προκαλέσουν με ωμό τρόπο επιδιώκοντας, ενδεχομένως, μια βίαιη αντίδραση της Αθήνας.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί