Έκτακτες αεροδιακομιδές της Πολεμικής Αεροπορίας και καταπόνηση εξοπλισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πολεμική Αεροπορία στέκεται όλα τα χρόνια αρωγός στην προσπάθεια της κρατικής μηχανής να εκτελέσει αεροδιακομιδές, ακόμα και σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ώστε άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο να δεχθούν την κατάλληλη βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να σωθούν. Η Πολεμική Αεροπορία συνέβαλε γα άλλη μια φορά με τις παρακάτω ενέργειες στις 6/4: […]

Η Πολεμική Αεροπορία στέκεται όλα τα χρόνια αρωγός στην προσπάθεια της κρατικής μηχανής να εκτελέσει αεροδιακομιδές, ακόμα και σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ώστε άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο να δεχθούν την κατάλληλη βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να σωθούν.

Η Πολεμική Αεροπορία συνέβαλε γα άλλη μια φορά με τις παρακάτω ενέργειες στις 6/4:

·         Ένα (1) ΑΒ-212 μετέφερε 1 ασθενή από την Αίγινα στην Ελευσίνα.

·         Ένα (1) Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από την Κάλυμνο στην Ελευσίνα.

·         Ένα (1) C-130 μετέφερε 2 ασθενείς από την Κω και τη Σαντορίνη στην Ελευσίνα.

Συμπληρώθηκαν 4,8 ώρες πτήσης σε 3 αποστολές.

Το ζήτημα με τις αποστολές αυτές που αναλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία με τους πιλότους και τα μέσα της δεν είναι στην καθ εαυτή της κίνηση η οποία είναι ευπρόσδεκτη αλλά στο γεγονός ότι τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας γράφουν ώρες πτήσης και άρα χρήσης οι οποίες τα επιβαρύνουν, πόσο μάλλον όταν οι ώρες αυτές γράφονται με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και δεσμεύεται και το προσωπικό για τις  πτήσεις αυτές, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός.

Το σωστό θα ήταν να υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα, δηλαδή ελικόπτερα και αεροσκάφη τα οποία θα ανήκαν στην Πολιτική Προστασία με δικά τους πληρώματα και θα ενεργούσαν για τις αποστολές αυτές, ώστε να μην επιβαρύνεται το υλικό της Πολεμικής Αεροπορίας τη στιγμή που και τα οικονομικά του κράτους δεν είναι καλά και δεν αναμένεται να πάνε καλά. Φρόνιμο θα ήταν η πολιτεία να προσπαθήσει να κάνει έναν επανασχεδιασμό ως προς το θέμα.

Μεγάλο ευχαριστώ πάντως στους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας για την προσφορά τους όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου προς το Έθνος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί