Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μιλούσε με τον Ισραηλινό ομόλογό του ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν σε αυτήν την επιχείρηση και δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων», είπε στους δημοσιογράφους η Σαμπρίνα Σινγκ.
Οι δύο υπουργοί μίλησαν ενώ ο Όστιν πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ έπειτα από μια επίσκεψή του στο Λονδίνο.
Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε στον Όστιν για την επιχείρηση και αν ο στόχος της ήταν όντως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το Πεντάγωνο δεν θέλει επίσης να κάνει «εικασίες» για την τύχη του Νασράλα.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε επίσης για τα πλήγματα στη Βηρυτό από τους συνεργάτες του στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ/ photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πρόκειται για σκότος, για τελετουργική ανθρωποθυσία»: Πρωτοφανές ξέσπασμα στις ΗΠΑ, video
- Ένα τραγικό συμπέρασμα για την Ουκρανία σύμφωνα με διεθνείς πολιτικούς κύκλους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ









