Εκεί προωθούνται οι Ρώσοι μετά το Μπακχμούτ

Τι αναφέρεται για την μεγάλη αντεπίθεση της άνοιξης...

Mετά την ουσιαστική πτώση του Μπάχκμουτ (απομένει μόνο το 13% της πόλης εκτός ρωσικού ελέγχου) οι Ρώσοι προχωρούν στις επόμενες επιχειρησιακές κινήσεις τους που είναι η προσέγγιση του Tσάσιβ Γιαρ στα δυτικά και προετοιμάζονται στο σύνολο του ουκρανικού μετώπου για την μεγάλη αντεπίθεση του Κιέβου.

Ξέρουν πως αν την «απορροφήσουν» ουσιαστικά έχει τελειώσει ο πόλεμος νικηφόρα για την Μόσχα και το Κίεβο θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις (και μαζί του και η Δύση).


Στην παρούσα φάση, οι Ρώσοι ενισχύουν τις θέσεις τους σε σημεία-κλειδιά του ουκρανικού μετώπου, όπου ξέρουν πως οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να «περάσουν» από εκεί τις δυνάμεις τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η φερόμενη μεγάλη αντεπίθεση της άνοιξης.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ρωσικές δυνάμεις το βράδυ εισήλθαν στον βαριά οχυρωμένο οικισμό Μποχντανίβκα ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το Τσάσιβ Γιαρ σε βορειοανατολική κατεύθυνση από τον οποίο θα μπορούν να ελέγχουν την οποιαδήποτε απόπειρα εφόδου των Ουκρανών προς το Μπάκχμουτ.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί