• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εγκρίθηκε η χρησιμοποίηση drones για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στις Η.Π.Α.

Εγκρίθηκε η χρησιμοποίηση drones για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στις Η.Π.Α.

drones me iatriko yliko

Μία ιστορική θα λέγαμε απόφαση πήρε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Η.Π.Α. η οποία έδωσε άδεια στην εταιρεία ZipLine για την μεταφορά και παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού στους πελάτες της με drones.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στην Αφρική όπου έχει καταφέρει να παραδώσει επιτυχώς περισσότερα από 100.000 δέματα, έχοντας 1.8 εκατομμύρια ώρες πτήσης. Τα δέματα παραδίδονται σε ακτίνα έως και 32 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, δηλαδή πέρα από τη φυσική οπτική εικόνα που μπορεί αν έχει ο χειριστής του drone.

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία  ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αποφάσισε να δώσει την άδεια χρήσης του εναέριου χώρου των Η.Π.Α. για την παράδοση δεμάτων πέρα από την φυσική οπτική εικόνα που μπορεί να έχει ο χειριστής. Η εταιρεία θα μπορεί να αποστέλλει τα drones της σε μία ακτίνα 32 μιλίων με κέντρο τις αποθήκες της. Η μία βάση της εταιρείας βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας του Novant στο Huntersville και η άλλη στη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας.

Μέχρι τώρα τα drones επιτρεπόταν να πετάξουν αυστηρά σε μία απόσταση κάτω των 2 μιλίων από τη βάση που βρισκόταν ο χειριστής αν και υπήρξαν πτήσεις drones στα πλαίσια επιδείξεων των δυνατοτήτων τους. Μία περίπτωση ήταν η πτήση ενός drone επιτήρησης των συνόρων για 295 μίλια στα Αμερικανο-Καναδικά σύνορα ενώ μία άλλη αφορούσε την πτήση ενός drone για περίπου 97 μίλια από τη βάση του.

Η αποδοχή του αιτήματος της ZipLine από την Υπηρεσία έγινε στα πλαίσια της διευκόλυνσης καταπολέμησης του κορονοϊού, καθώς χρειαζόταν η ταχύτερη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στα νοσοκομεία και τους ιδιώτες . Η εισαγωγή των πολιτικής χρήσεως drones στην επιτήρηση της εναέριας κυκλοφορίας είναι γεγονός και αναμένεται και άλλες εταιρείες γενικών μεταφορών να αποκτήσουν άδεια μεταφοράς των εμπορευμάτων τους σε μακρινές αποστάσεις στο εγγύς μέλλον πράγμα το οποίο θα φέρει επανάσταση στις μεταφορές παντός τύπου πλην των βαρέων μεταφορών. Φυσικά αυτό αθ σημαίνει περισσότερα drones, λιγότερη ανθρώπινη παρουσία στις μεταφορές και μείωση των οδικών μεταφορών. Οι περιορισμοί στις πτήσεις των drones θα συνεχίσουν να υφίστανται σε αυστηρά πλαίσια αλλά αυτό σταδιακά θα αλλάξει προς όφελος των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη τεχνολογία ενώ θα αλλάξει και το νομικό πλαίσιο χρήσης τους και εξοπλισμού αυτών για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •