Έχουν εκραγεί βρετανικά όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία; Έγιναν σκόνη που μεταφέρεται από τον άνεμο;

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη στρατιωτική επίθεση από τον ουκρανικό στρατό, οι Ρώσοι καταστρέφουν συστηματικά αποθήκες γεμάτες με όπλα και πυρομαχικά του ΝΑΤΟ. Μια τερατώδης έκρηξη στη δυτική Ουκρανία φέρεται, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ότι έκανε επίσης σκόνη όπλα, για τα οποία υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει περίπτωση να ήταν όπλα ουρανίου που προμήθευσε στην Ουκρανία το Λονδίνο.

Στην Ουκρανία, τα ακριβά “δώρα” από τη Δύση, δηλαδή τα οπλικά συστήματα και τα πυρομαχικά, όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, αποθηκεύονταν σε αποθήκες που είχαν προετοιμαστεί για την λεγόμενη “ουκρανική αντεπίθεση” και οι οποίες χαρακτηρίζονται “Σοβιετικά κειμήλια” από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι η ακριβής τοποθεσία αυτών των αποθηκών στην Ουκρανία είναι επίσης πολύ γνωστή στους Ρώσους. Είναι ενδιαφέρον ότι οι Ρώσοι δεν είχαν επιτεθεί σε αυτές τις αποθήκες, που βρίσκονται μακριά στα δυτικά της Ουκρανίας, στο παρελθόν.

Μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Ρώσοι άρχισαν να καταστρέφουν συστηματικά αυτές τις αποθήκες, με μαζικές επιθέσεις! Αυτό ίσως υποδηλώνει ότι περίμεναν μέχρι να γεμίσουν με όπλα και πυρομαχικά του ΝΑΤΟ λίγο πριν ξεκινήσει η ανακοινωθείσα ουκρανική επίθεση.

Η καταστροφή, αυτού που φέρεται να ήταν, τεράστια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών κοντά στην ουκρανική πόλη Khmelnitsky, πριν από λίγες ημέρες ήταν η πιο θεαματική και πιθανώς η πιο βαρυσήμαντη ενέργεια στον πόλεμο, ο οποίος έχει διαρκέσει τώρα 13 μήνες. 

Οι δύο τερατώδεις εκρήξεις στο Χμελνίτσκι ξεπερνούν όλα όσα έχουν δει σε βίντεο και φωτογραφίες από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι αρχικά σκέφτηκαν την έκρηξη ενός τακτικού πυρηνικού όπλου.

Ωστόσο, μετά τις δύο εκρήξεις, που διαδέχονταν η μία την άλλη μέσα σε ένα με δύο δευτερόλεπτα, αναφέρεται ότι μετρήθηκε αυξημένη ακτινοβολία στην εκτεταμένη περιοχή του τόπου της έκρηξης, ένας τύπος ακτινοβολίας που σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών απαγορευμένου ουρανίου εξερράγησαν και μετατράπηκαν σε λεπτή σκόνη, η οποία παρασύρεται από τον άνεμο.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση από το Λονδίνο από τον Μάρτιο του 2023, αυτά τα πυρομαχικά ουρανίου θα παραδίδονταν στην Ουκρανία μαζί με την αποστολή ίλης αρμάτων μάχης Challenger 2, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες από τη Ρωσία και την ανατολική Ουκρανία. 

Εν τω μεταξύ, ο γνωστός Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Γιούρι Κοτ ανέφερε στο Telegram:

“Οι γνωστοί μου από την Ουκρανία λένε ότι οι άνθρωποι στη δυτική Ουκρανία έχουν πανικοβληθεί. Μαζεύουν τα πάντα και απομακρύνονται από το Khmelnitsky και την Ternopol. Υπάρχουν παντού ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες, αποθήκες και συνεργεία. Ψιθυρίζεται ότι η αποθήκη στο Χμελνίτσκι ήταν γεμάτη οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου».

Συνεχίζει ισχυριζόμενος ότι:

“Μια αύξηση της ακτινοβολίας γάμμα αναφέρθηκε στην πόλη μετά την έκρηξη. Η έκθεση στην ακτινοβολία συνεχίζει να αυξάνεται. Δεδομένου του σχετικά χαμηλού επιπέδου ακτινοβολίας γάμμα που μπορεί να εκπέμπεται από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, η τρέχουσα αύξηση δείχνει την καταστροφή ενός πολύ μεγάλου αποθέματος πυρομαχικών, προκαλώντας σκόνη ουρανίου που έχει ανέβει στον αέρα».

Υπήρξαν επίσης και άλλα τέτοια αντίστοιχα δημοσιεύματα (δείτε ΕΔΩ):

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί