Δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου Α-235 Nudol (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βαλλιστική απειλή είναι μία από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες απειλές για την α/α  και αντιβαλλιστική άμυνα μίας χώρας και αυτό γιατί από τη φύση του ο εισερχόμενος στόχος έχει δύσκολες παραμέτρους στοχοποίησης. Το ραντάρ του πυραύλου πρέπει να ιχνηλατεί το στόχο χωρίς αποκλίσεις, ο στόχος κινείται συνήθως με υπερηχητική ταχύτητα, εφόσον πρόκειται για πύραυλο […]

Η βαλλιστική απειλή είναι μία από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες απειλές για την α/α  και αντιβαλλιστική άμυνα μίας χώρας και αυτό γιατί από τη φύση του ο εισερχόμενος στόχος έχει δύσκολες παραμέτρους στοχοποίησης. Το ραντάρ του πυραύλου πρέπει να ιχνηλατεί το στόχο χωρίς αποκλίσεις, ο στόχος κινείται συνήθως με υπερηχητική ταχύτητα, εφόσον πρόκειται για πύραυλο ή αεροσκάφος κινούμενο σε υψηλή ταχύτητα. Ο πύραυλος χρειάζεται να έχει ταχύτητα ψηλότερη από του αντικειμένου που κυνηγά αλλιώς δε θα το φτάσει ποτέ και δεν πρέπει να υπάρχει απόκλιση στην πορεία του. Τέλος, ο πύραυλος πρέπει να έχει ισχυρά ηλεκτρονικά αντίμετρα και data link για να μην παρεμβάλλονται οι πληροφορίες στο εσωτερικό του κύκλωμα και εκείνες που έρχονται από το radar.

Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πληθώρα πυραύλων και θα λέγαμε εύκολα ότι προηγούνται έναντι άλλων στον πυραυλικό τομέα και στα αντίμετρα κατά πυραύλων. Ο νέος πύραυλος που δοκιμάστηκε για τη Ρωσία είναι ο Α-235 Nudol ο οποίος θα αντικαταστήσει τον παλαιότερο Α-135. Η αποστολή του νέου πυραύλου θα είναι η αντιβαλλιστική προστασία και η αντι-δορυφορική. Ο πύραυλος αναπτύσσει με την εκτόξευσή του ταχύτητα 2 Mach προς το στόχο.

Η αντι-δορυφορική ικανότητα που του προσδίδουν οι Ρώσοι έχει προφανώς σχέση και με τα τελευταία γεγονότα στον τομέα όπου οι Αμερικανοί δήλωσαν ανήσυχοι μετά από επιτυχή δοκιμή ρωσικού αντι-δορυφορικού συστήματος και η αναφορά ήταν σε αυτό το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα. Εφόσον το σύστημα τελειοποιηθεί, θα πιστοποιηθεί και για τα αεροσκάφη MiG-31 τα οποία έφεραν και τους παλαιότερους αντι-δορυφορικούς πυραύλους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί