• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δοκιμές ανοιχτής θαλάσσης για το νέο LHD Type 075 της Κίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δοκιμές ανοιχτής θαλάσσης για το νέο LHD Type 075 της Κίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

KINA_
H Κίνα συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις ναυπηγήσεις νέων πλοίων, την εκτέλεση δοκιμών σε αυτά και τελικά την ένταξή τους στον Κινεζικό Στόλο.

Το τελευταίο πλοίο που ξεκίνησε δοκιμές ανοιχτής θαλάσσης είναι το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων LHD Type 075 το οποίο είναι το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο πλοίο του τύπου και θα εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις της Κίνας στη Νότια Σινική θάλασσα με το βλέμμα κυρίως στην Ταϊβάν.

Είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε άρθρο μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/fotia-se-ypo-kataskeyi-elikopterofor/ για το νέο σκάφος του Κινεζικού ναυτικού και το ατύχημα που συνέβη σε αυτό ενώ, τα Κινεζικά ναυπηγεία έχουν καθελκύσει και το δεύτερο πλοίο της κλάσης στα ναυπηγεία του Dalian και εκτελούν τις τελικές εργασίες στην προβλήτα πριν το παραδώσουν για δοκιμές θαλάσσης στο Κινεζικό Ναυτικό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Κινέζοι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουν καθελκύσει μία νέα κλάση πλοίων 20.000 τόνων το καθένα και θα προχωρήσουν και στην καθέλκυση και άλλων πλοίων της κλάσης. Τα Κινεζικά Ναυπηγεία προχωρούν στη ναυπήγηση των νέων Κινεζικών αντιτορπιλικών και φρεγατών ενώ προχωρά και η καθέλκυση του αεροπλανοφόρου επόμενης γενιάς Type 003. Η αύξηση της ναυτικής ισχύος της Κίνας πλέον δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη.