• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δημοσίευμα: «Καταδίωξαν τουρκικό F-16 μέχρι την Καβάλα» – Διαψεύδει ο ΥΠΕΘΑ

Δημοσίευμα: «Καταδίωξαν τουρκικό F-16 μέχρι την Καβάλα» – Διαψεύδει ο ΥΠΕΘΑ

Δημοσίευμα της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Σ.Λυγερού...

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τo βράδυ της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2020, τουρκικό F-16 που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και «πέρασε» πάνω από τον ουρανό της Καβάλας ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ διαψεύδει. «Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης» αναφέρει ο υπουργός Άμυνας σε αυστηρό τόνο, διαψεύδοντας τα περί «υπερπτήσης τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα». 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ΕΡΤ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε σε σχέση με τις τουρκικές παραβιάσεις πως «η ελληνική απάντηση θα είναι ισχυρή»!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΕΡΤ:

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, μεμονωμένο τουρκικό F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος της Νέας Βύσσας στα 15.000 πόδια και βγήκε από την ευρύτερη περιοχή προς την Ορεστιάδα , στις 11:32 το πρωί. Λίγα λεπτά δηλαδή, μετά την απόδοση τιμών από τη φρουρά στη σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο επιτηρητικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου και την ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. «Η ελληνική απάντηση θα είναι ισχυρή», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η σημερινή επέτειος δεν είναι απλώς και μόνον μία ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμών, ανάμνησης και υπερηφάνειας, αλλά είναι και πρέπει να είναι και ημέρα διδαχής, μία ημέρα απολογισμού, μία φωτεινή ημέρα εθνικής ανατάσεως και μία ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης, για όλα όσα μεγάλα και τρανά μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος όταν οι περιστάσεις και το ιστορικό καθήκον το επιβάλλουν και το απαιτούν. Και τώρα είναι μία τέτοια ώρα», επισημαίνει παράλληλα ο στρατηγός Φλώρος.

Ο δημοσιογράφος, Σταύρος Λυγερός γράφει στο slpress.gr:

Στις 11.32′ το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου τουρκικό μαχητικό πέταξε πάνω από τη Νέα Βύσσα και τις Καστανιές με κατεύθυνση προς Νότο. Πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε δυτικά και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς Βορρά και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την Καβάλα για να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς τη Λέσβο και τη Χίο από όπου και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο σε ύψος τριών χλμ και στη συνέχεια πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου σε ύψος 700 μέτρων. Τέλος, ένα δεύτερο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Το γεγονός ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά δεν αλλάζει τα πράγματα. Είναι σαφές ότι η Άγκυρα, παρότι όλη η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω, αλλά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ερωτοτροπεί με την ιδέα να εκμεταλλευθεί την “ευκαιρία” για να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Η επίσημη τοποθέτηση διεψεύδει τα παραπάνω…

Ωστόσο, η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν αποκλείεται μέσα στον πανικό του κορωνοϊού να έχουμε σοβαρό επεισόδιο που θα καταλήξει σε πόλεμο.

Με πληροφορίες από ert.gr, και slpress.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •