Η διάψευση αυτή ήταν απόρροια της έκτασης που έλαβε η είδηση διεθνώς για την αγορά συνολικά 24 μαχητικών F-16 της Δανέζικης Αεροπορίας, τα οποία η τελευταία “αποσύρει” καθώς εντάσσει στο δυναμικό της τα νεότευκτα F-35 A τα οποία έχει αγοράσει η Δανία και με τα οποία θα επιχειρεί τις επόμενες δύο τουλάχιστον δεκαετίες.
Τα συνολικά 24 μαχητικά δεν αποσύρονται ακριβώς αλλά οι Δανοί επιθυμούν να τα πουλήσουν σε ενδιαφερόμενους πελάτες καθώς τα μαχητικά έχουν ακόμα αρκετή επιχειρησιακή ζωή. Η πώλησή του σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Η Τουρκία θεωρούνταν ότι έχει προχωρήσει όχι απα σε εκδήλωση ενδιαφέροντος αλλά ότι έχει ήδη προβεί στην αγορά τους και αυτό διαψευθηκε πλέον επίσημα.
Η αλήθεια είναι ότι μία αγορά αμερικανικών συστημάτων από την Τουρκία από οπουδήποτε και αν είναι αυτή, πρέπει να έχει υποχρεωτικό τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ η οποία ως κατασκευάστρια χώρα είναι και αυτή που έχει τον τελευταίο λόγω για τις αγοραπωλησιες των συστημάτων της ή της μεταπώλησής τους καθώς αυτή εκδίδει το πιστοποιητικό τελικού χρήστη.
Οι ΗΠΑ δύσκολα θα έδιναν άδεια για κάτι τέτοιο την παρούσα περίοδο προς την Τουρκία ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο οι Τούρκοι να έκαναν κάποια εκδήλωση ενδιαφέροντος ανεπίσημη για να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να κινηθούν αναλόγως, πράγμα που είναι και το πιθανότερο. Γεγονός πάντως είναι ότι οι επιλογές της Τουρκίας για τον αεροπορικό της στόλο λιγοστεύουν και είναι άγνωστο το πως θα κινηθούν από εδώ και στο εξής για την ενίσχυση της αεροπορίας τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ανάρτηση που προκαλεί τρόμο και ανατριχίλα!
- Με επιτυχία η 16η Γιορτή Πατάτας στη Νάξο – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα
- Νέα σημαντική εξέλιξη σε σχέση με την δολοφονία του Κερκ στις ΗΠΑ
- Χ. Δούκας: Δημόσιες διαβουλεύσεις για την “Ανοιχτή Γειτονιά των 15 λεπτών”
- Ο Νίκος Δένδιας συνεχάρη τον Εμμανουήλ Καραλή
- Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη – 32 άτομα αποβιβάστηκαν στα νότια παράλια
- Το ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ ξανάρχισε μερικώς την φόρτωση πετρελαίου
- Νέος ΚΟΚ: Πάνω από 14.000 έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική το τριήμερο 12 έως 15 Σεπτεμβρίου
- Λόγια από την Φινλανδία αμφισβητούν το αφήγημα του ΝΑΤΟ που οδηγεί την Ευρώπη σε πόλεμο
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
Κύρια Θέματα

















