Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής διοίκησης της 1ης Στρατιάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα παρευρέθη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα επισημότητα στον αύλειο χώρο του Στρατοπέδου της 1ης Στρατιάς, όπου ο αντιστράτηγος και απελθών διοικητής Ιωάννης Τσιόπλος παρέδωσε τα ηνία στον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά αλλά και κατά την πρόσφατη κρίση με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Αναφέρθηκε στο μεταβατικό, στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνοντας πως «πρέπει να εξελιχθούν», ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις με χρονικό ορίζοντα το 2030.
«Ο ελληνικός στρατός απέδειξε τον διττό του ρόλο. Υπερασπιστής της πατρίδας και συγχρόνως συμπαραστάτης της κοινωνίας στη δυσχερέστατη στιγμή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν και το 2030 να είναι απολύτως έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις καιρών που τα μεταβάλλουν όλα γύρω μας, μεγεθύνουν τις απειλές, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέες προκλήσεις», τόνισε ο κ. Δένδιας.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο νέο οργανωτικό σχήμα των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι «έχει προβλεφθεί, υπό τη διοίκηση στρατηγού, Διεύθυνση Μετεξέλιξης, όπως και Διεύθυνση Αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για Διεύθυνση, η οποία θα δημιουργήσει στρατιωτικές μονάδες μικτής χρήσεως, όπου με την εκπαίδευσή τους και τον εξοπλισμό τους θα είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε μηδενικό χρόνο στις προκλήσεις που η αλλαγή του περιβάλλοντος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άνδρες
- Μητσοτάκης: Τα βιβλία που επέλεξε να διαβάσει στις γιορτές ο πρωθυπουργός – “Από πού να ξεκινήσω;”
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
Κύρια Θέματα









