Δεν «σταματά» ο συναγερμός στον Έβρο: Πανηγυρικές εικόνες σήμερα μετά το «στραπάτσο» της Τουρκίας ΒΙΝΤΕΟ

Συγχαρητήρια από τον ΥΠΕΘΑ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη - Ο Έβρος δεν έγινε Ίμια...

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκαν στον Έβρο για να δουν από κοντά την αποχώρηση των εισβολέων και των Τούρκων που τους ενίσχυαν.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο συναγερμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν έχει λήξει.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παραμένουν σε εγρήγορση και προσαρμόζονται ώστε να είναι πιο έτοιμες στο μέλλον για οτιδήποτε προκύψει», σημείωσε ο ΥΠΕΘΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις, η αστυνομία και η Frontex φυλάνε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Θέλω να συγχαρώ πρώτα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς έχει γίνει σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών στα σύνορα», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στην ίδια κατεύθυνση και η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε πως: «η Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι με σχέδιο και ενότητα μπορεί να δρα αποτελεσματικά έναντι της εκμετάλλευσης ανθρώπινων ζωών και της χρησιμοποίησής τους ως ασύμμετρης απειλής κατά της χώρας μας και της ΕΕ. Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σολεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε πως 5.800 εισβολείς απομακρύνονται από τη συνοριογραμμή του Έβρου, αλλά θα επιστρέψουν, μετά τον κορωνοϊό.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί