Δεν έγινε αυτό που ήθελε η Τουρκία! Η «Καταιγίδα» θα ξεσπάσει σε Αιγαίο και Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικός μας ο πρώτος και τελευταίος λόγος στο Αιγαίο…

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί, στο διάστημα 11-20 Μαΐου 2020, η μεγάλη άσκηση του Στόλου «Καταιγίδα», όπως είχε γράψει και το el.gr!

Αυτή είναι η απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά τόσο τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, όσο και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ.

Παρά το γεγονός πως πολλοί, εντός και εκτός Ελλάδας, έγραφαν-ήθελαν να μην πραγματοποιηθεί η εν λόγω άσκηση, ο καθένας για δικές του σκοπιμότητες, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία αποφάσισε πως η πρωτοφανής, σε έκταση και «ποιότητα» προκλήσεων, δραστηριότητα των τελευταίων ημερών της Άγκυρας καθιστά επιτακτική την πραγματοποίηση της άσκησης.

Η άσκηση των Ελλήνων θα εξελιχθεί σε Αιγαίο και Μεσόγειο, καθώς το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει δεσμεύσει, μέσω NAVTEX μεγάλα θαλάσσια τμήματα εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα σημεία που συνορεύουν με Αίγυπτο και Κύπρο και φυσικά στην διαδρομή του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου, το οποίο παραβλέπει την Ελληνική ΑΟΖ σε Καστελόριζο και Κρήτη.

Φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Καταιγίδα 2020» θα περιλαμβάνει και το σενάριο «Covid».

Ειδικότερα, έχει σχεδιαστεί ξεχωριστό σενάριο, κατά το οποίο ο Στόλος θα φέρει σε πέρας αποστολή, με ένα τμήμα του εκτός μάχης λόγω κορωνοϊού, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

Στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θα αναπτυχθούν πάνω από 50 πλοία και υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου, κάτι που ήλπιζε η Τουρκία πως δεν θα συμβεί.

Αυτό γιατί οι Τούρκοι αγχώνονται με αυτή την άσκηση για δύο λόγους:

  • Το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους είναι δεμένο λόγω κορωνοϊού (πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για πάνω από το 80%)
  • Η άσκηση Καταιγίδα διεξάγεται με όλες τις μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού

Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι η «Καταιγίδα» δεν είναι απλά μια άσκηση επίδειξης.

Πρόκειται για την κορυφαία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έχει αιφνιδιάσει την Τουρκία. Αυτό γιατί, χρόνο με τον χρόνο, παρά τις όποιες οικονομικές αντιξοότητες, δείχνει όλο και πιο αποφασισμένο απέναντι στην μικρομέγαλη Τουρκία του Ερντογάν, αποδεικνύοντας ότι έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο Αιγαίο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί