Δε θα αρθούν τελικά οι κυρώσεις κατά του Ιράν από τις Η.Π.Α. (BINTEO)

Με την πανδημία του κορονοϊού σε έξαρση πλέον σε Ευρώπη, κεντρική Ασία και Η.Π.Α. χώρες που έχουν υποστεί κυρώσεις από τις Η.Π.Α. έχουν αδράξει την ευκαιρία και ζητούν την άρση των κυρώσεων εις βάρος τους από αυτή. Η περίπτωση που συγκεντρώνει όμως περισσότερο τα βλέμματα είναι αυτή του Ιράν. Το Ιράν είναι σε μία κατάσταση […]

Με την πανδημία του κορονοϊού σε έξαρση πλέον σε Ευρώπη, κεντρική Ασία και Η.Π.Α. χώρες που έχουν υποστεί κυρώσεις από τις Η.Π.Α. έχουν αδράξει την ευκαιρία και ζητούν την άρση των κυρώσεων εις βάρος τους από αυτή.

Η περίπτωση που συγκεντρώνει όμως περισσότερο τα βλέμματα είναι αυτή του Ιράν. Το Ιράν είναι σε μία κατάσταση μεταξύ πολέμου και ειρήνης με τις Η.Π.Α. στην οποία και οι μεν και οι δε βομβαρδίζουν στόχους του άλλου εντός του εδάφους του Ιράκ.

Οι Η.Π.Α. χτυπούν εγκαταστάσεις των Ιρανών και των υποστηρικτών τους εντός του Ιράκ όπου θεωρούν ότι μαζεύεται κρίσιμο πολεμικό υλικό και σημαντικά στελέχη ή ισοπεδώνουν ολόκληρες βάσεις τους με αεροπορική προσβολή και οι Ιρανοί έχουν καταστήσει ρουτίνα τον βομβαρδισμό με ρουκέτες, όχι μεγάλης εμβέλειας και ισχύος, της πράσινης ζώνης στη Βαγδάτη και κατά μονάδων του αμερικανικού στρατού σε βάσεις. Η μεγάλη διασπορά σε μικρές βάσεις των αμερικανών στο Ιράκ και η όλη ιρανική δράση θορύβησε την ηγεσία των Η.Π.Α. και έτσι αναδιπλώθηκαν σε συγκεκριμένες μεγάλες βάσεις και το προσωπικό που περίσσεψε επέστρεψε στις Η.Π.Α..

Οι Η.Π.Α. όμως λόγο όλων αυτών των γεγονότων και παρ’ ότι το Ιράν πλήττεται ήδη από τον κορονοϊό, οι Η.Π.Α. δια στόματος του Υπ.Εξ. τους Mike Pompeo και πρά τις πιέσεις και άλλων παραγόντων, δεν προτίθενται να άρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν όπως ανακοινώθηκε στο State Department.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί