• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χωρίς το Τ-14 Armata η αντιπροσωπεία της Rossoboronexport στην IDEX 2021, vid

Χωρίς το Τ-14 Armata η αντιπροσωπεία της Rossoboronexport στην IDEX 2021, vid

Η μεγάλη διεθνής έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2021 θα λάβει χώρα στο Άμπου Ντάμπι των Η.Α.Ε. τα οποία και αναλαμβάνουν την οργάνωση της έκθεσης με τη Rossoboronexport να συμμετέχει στην έκθεση με διάφορα υλικά και συστήματα της Ρωσικής Αμυντικής Βιομηχανίας .

Με βάση τα όσα οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει το διάστημα πριν την έκθεση, θα μετέφεραν στην IDEX ένα πραγματικό άρμα μάχης Τ-14 Armata ως έκθεμα και δε θα κατέφευγαν σε ένα μοντέλο ( mock-up) σε πραγματικές διαστάσεις για την έκθεση του εν λόγω άρματος.  Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασής τους αυτής αναφέρει ότι λόγω των περιορισμών της πανδημίας τελικά δεν είναι εφικτή η μεταφορά και τοποθέτηση του εν λόγω άρματος στον εκθεσιακό χώρο.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά φοβούνται οι Ρώσοι είναι η περίπτωση σύλληψης και κατάσχεσης του άρματος αφού η Ρωσία έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και από άλλο αριθμό χωρών που πρόσκεινται σε αυτές, λόγω της προσάρτισης της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014. Λόγω αυτών των κυρώσεων υπάρχει η υποψία της σύλληψης μελών της αντιπροσωπείας και κατάσχεσης του άρματος οπότε αποφάσισαν να λειτουργήσουν με βάση την ασφάλεια .

Για την προστασία του άρματος και άρα των τεχνολογιών του, οι Ρώσοι δεν παίζουν με την τύχη τους και γι αυτό δε θα ταξιδέψει στην έκθεση ένα πραγματικό άρμα ως έκθεμα αλλά θα στηθεί ένα ψεύτικο.