Χεζμπολάχ: «Η δολοφονία αμάχων στη Γάζα κινδυνεύει να προκαλέσει έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

Τους φόβους για ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα αποκτήσει και άλλα μέτωπο αναζωπύρωσε με δηλώσεις του, ο δεύτερος στην εξουσία της Χεζμπολάχ της ισχυρής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν στον Λίβανο.

Ο σεΐχης Ναΐμ Κασέμ προειδοποίησε μιλώντας στο BBC για τον κίνδυνο ενός περιφερειακού πολέμου σε περίπτωση που οι βομβαρδισμοί στη Γάζα συνεχιστούν.

Όπως ανέφερε η «η δολοφονία αμάχων από το Ισραήλ στη Γάζα κινδυνεύει να προκαλέσει έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

«Πολύ σοβαρές και πολύ επικίνδυνες εξελίξεις θα μπορούσαν να συμβούν στην περιοχή και κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τις επιπτώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός», ανέφερε, «επειδή το Ισραήλ αυξάνει την επιθετικότητά του εναντίον των αμάχων και σκοτώνει περισσότερες γυναίκες και παιδιά. Είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί και να αυξηθεί, χωρίς να φέρει πραγματικό κίνδυνο για την περιοχή; Νομίζω πως όχι».

Ενώ ο ίδιος τόνισε ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση θα συνδέεται με τις ενέργειες του Ισραήλ. «Κάθε πιθανότητα έχει ανταπόκριση».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί