Σκληρές είναι οι μάχες που διεξάγονται στην περιοχή του Χαρκόβου, μετά την… αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την κατάληψη της πόλης Μπαλακλέγια μετά την αποχώρηση της μικρής ρωσικής δύναμης που βρισκόταν εκεί.
Όπως αναφέρεται τώρα οι μάχες επικεντρώνονται στον άξονα Κουπιάνσκ-Ιζιούμ με τις ρωσικές δυνάμεις να στέλνουν μαζικές αερομεταφερόμενες ενισχύσεις με τα τεράστια μεταφορικά ελικόπτερα Mil Mi-26 και τους στρατιώτες να αποβιβάζονται από τα ελικόπτερα και να αναχωρούν κατευθείαν για το μέτωπο.
ΤΩΡΑ
— RealPolitik (@machiavelli_gr) September 9, 2022
Εικόνα από τις Ρωσικές ενισχύσεις από την Ρωσία προς το Κουπιάνσκ, όπου σύμφωνα με το RT "ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει αντεπίθεση". pic.twitter.com/9HLYeoVzyg
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Λίγες ώρες αφότου οι Ουκρανοί κατέλαβαν περιοχές στο Χάρκοβο που είχαν χάσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες του πολέμου, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις για να τις ανακαταλάβουν.
Αντεπίθεση στην αντεπίθεση δηλαδή!
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι τελευταίες εικόνες που μας έρχονται από τη ρωσο-ουκρανική μεθόριο στην επαρχία του Χαρκόβου.
Τεράστια αεροπορική μεταφορά μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στο Kupyansk και το Izyum.
Τα μεταγωγικά ελικόπτερα των Ρώσων προσγειώνονται σχεδόν στο σημείο επαφής με τα ουκρανικά στρατεύματα.
Τα ελικόπτερα Mi-26 παραδίδουν τεθωρακισμένα οχήματα και προσωπικό. Οι μαχητές στέλνονται στη μάχη για να απωθήσουν τον εχθρό και να αποτρέψουν περαιτέρω ανακαλύψεις.
Την ίδια στιγμή ενισχύσεις στέλνονται και μέσω εδάφους με τη μορφή τεράστιων κονβόι τεθωρακισμένων οχημάτων:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν, Ζελένσκι και άλλοι: Όταν παγκόσμιοι ηγέτες νιώθουν… αμήχανα δίπλα στον Τραμπ, vid
- Αιτία σοβαρής ρήξης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης;
- Ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα και γυρίζουμε τα ρολόγια από τις 3 στις 4
- Κ. Μητσοτάκης: “Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια”
- Σίγησε η φωνή της Μαρινέλλας – Η ζωή της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού
- Με τον Ιρανό ΥΠΕΞ μίλησε ο Γεραπετρίτης
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ο ΠΟΥ κατέγραψε απώλειες στον Λίβανο
- Ζαχάροβα σε Δυτικοευρωπαίους: Θα είστε τα πρώτα θύματα του «πυρηνικού εκβιασμού»
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στο Τενεσί – Δύο μαθητές νεκροί, vid
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων









