Η τουρκική φρεγάτα “Kemal Reis”, πήγε για επισκευή στον ναύσταθμο Ακσάζ,μετά την επακούμβηση με την φρεγάτα “Λήμνος”. Ήταν ο κυβερνήτης της, αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης αυτός ο οποίος έκανε τον πετυχημένο ελιγμό και συγκέντρωσε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.
Βιογραφικό
Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και τη Σαλαμίνα, ο πατέρας του είναι Μυτιληνιός δάσκαλος. Ο ίδιος έχει πλούσια εμπειρία πολλών ετών σε επιτελικές θέσεις, όπως δείχνει το πλούσιο βιογραφικό του.
Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ΠΝ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1992, από την οποία αποφοίτησε το 1996 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου.
Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του σχολεία εξειδίκευσης/ επιμόρφωσης και είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ) και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), καθώς και της Γερμανικής Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (FueAkBW)).
Οι πανεπιστημιακές του σπουδές περιλαμβάνουν, πέρα από το πτυχίο από τη Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Μεταπτυχιακούς τίτλους σε Electrical Engineering (MSc), Systems Engineering (MSc) και Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια (MA).
Θαλάσσια Υπηρεσία
Έχει υπηρετήσει σε Φρεγάτες τ. STANDARD ως Αξιωματικός Επιστασιών της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων καθώς και ως Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Ύπαρχος.
Διετέλεσε Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (2015-2017). Από τον Σεπτέμβριο 2019 ασκεί τα καθήκοντα Κυβερνήτου στη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ.
Λοιπές Υπηρεσίες – Επιτελικές Τοποθετήσεις
Ως επιτελής, υπηρέτησε στη Διοίκηση Μοίρας Φρεγατών 2, στη Διοίκηση Φρεγατών, καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Επικοινωνιών του Α’ Κλάδου (ΑΣ/Α4).
Διαμνημονεύσεις και Μετάλλια
Η μάχη του βυθού στο Αιγαίο – Τουρκικό υποβρύχιο ανοιχτά της Άνδρου
Έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται από το βαθμό του και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει καθώς και διαμνημόνευση συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές και μετάλλιο συμμετοχής σε νατοϊκή επιχείρηση του Άρθρου 5.
Δείτε στο 1.56:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε μέλος της Χεζμπολά στην περιοχή της Βηρυτού
- Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 55χρονος για φερόμενο βιασμό 52χρονης – Τον κλείδωσε σπίτι μέχρι να έρθει η αστυνομία
- Δεν τους αρέσει στο Ουκρανονάτο αυτό που συμβαίνει με Ρωσία και Μ. Ανατολή
- «Υγειονομική Μέριμνα για Όλους» από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε χωριά της Ξάνθης, της Δράμας και των Σερρών
- Ιταλός ΥΕΘΑ για Μέση Ανατολή: «Η πρωθυπουργός μας, στο κοινοβούλιο, ήταν σαφέστατη: αυτός δεν είναι ο πόλεμός μας»
- Κίλιαν Μέρφι: Η συμβουλή ζωής που δεν ξέχασε ποτέ
- Το νέο εντυπωσιακό τρέιλερ του «The Devil Wears Prada 2», vid
- Καλαμαριά: Νέα δεδομένα για την άγρια δολοφονία του 20χρονου στη μέση του δρόμου
- Δείτε πώς παίζει με την σκιά…στον τοίχο! ΒΙΝΤΕΟ
- Αποκάλυψη για τον Ήλιο: Δεν βρίσκεται στη θέση του τυχαία, λένε ερευνητές









