Αυτό είναι το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg,

αλλά και σχετικών φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν, πέρα από την αρχική ανακοίνωση της CENTCOM, επιβεβαιώνεται ότι το USS Florida είναι το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Ohio που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, για την αποτροπή κλιμάκωσης εντάσεων στην περιοχή.

Ειδικότερα, το USS Florida κατασκευάστηκε αρχικά ως υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) το οποίο ωστόσο μετατράπηκε το 2006, έπειτα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής, σε υποβρύχιο πυραύλων cruise (SSGN) και πλέον μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 154 πυραύλους Tomahawk, αν και συνήθως φέρει περίπου 100 πυραύλους τέτοιου τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, διαθέτει μια καταστροφική δύναμη πυρός με ανάλογη αποτρεπτική ισχύ, όπως εξάλλου απαιτείται στη συγκεκριμένη αποστολή υπό τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Ακόμα, το USS Florida έχει την ικανότητα να μεταφέρει έως και 66 «βατραχανθρώπους» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν να αναπτυχθούν μέσω δύο ειδικών θαλάμων εξόδου ή με την χρήση των υποβρύχιων οχημάτων μεταφοράς βατραχανθρώπων, γνωστά και ως «SDV – Seal Delivery Vehicles» από εξωτερικά υπόστεγα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω:

(onalert – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί