Άρθρο-κόλαφος για την εξοπλιστική “ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ” της Ουκρανίας: «Θα εξαντληθούν τα ΔΥΤΙΚΑ αποθέματα»

Και τότε ειδικά οι χώρες της Ευρώπης θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Τα όπλα των ΗΠΑ θα μπορούσαν σύντομα να εξαντληθούν εάν ο Λευκός Οίκος συνεχίσει τις παραδόσεις στην Ουκρανία, όπως αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το Bloomberg.

«Η Δύση βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια επιλογή – να στείλει περισσότερα όπλα στο Κίεβο ή να διατηρήσει τα αποθέματά της για τη δική της άμυνα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «έφτασαν σε κατάσταση ετοιμότητας» το ένα τρίτο των συνολικών αποθεμάτων όπλων τους, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συμβόλαια με στόχο την αναπλήρωσή τους, λένε στρατιωτικοί ειδικοί.

Η Ellen Lord, πρώην Υφυπουργός Άμυνας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών:

«Οι ΗΠΑ έχουν στείλει σχεδόν το 1/4 του αποθέματος πυραύλων Stinger στην Ουκρανία.Τα αποθέματα ενδέχεται να εξαντληθούν σε μερικούς μήνες, εάν ο Λευκός Οίκος συνεχίσει τις παραδόσεις στην Ουκρανία».

Ήδη κάποια δυτικά κράτη (βλ. Βρετανία σε αντιαρματικά) έχουν ήδη εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων τους και τα υπόλοιπα αρνούνται να τα στείλουν στην Ουκρανία.

Το κόστος και η “χασούρα” για τη Δύση, ιδίως για τα ευρωπαϊκά κράτη, πολλά εκ των οποίων έχουν σοβιετικής κατασκευής όπλα. Η Μόσχα το ξέρει πολύ καλά αυτό.

(φωτο:video screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί