Ο τουρκικός στρατός δοκιμάζει το σύστημα αεράμυνα S-400 και ετοιμάζεται για την ανάπτυξή του, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Υπογράμμισε πάντως, ότι «η αγορά και ο προγραμματισμένος έλεγχος για το σύστημα αεράμυνας δεν σημαίνει ότι η χώρα αποξενώνεται από το ΝΑΤΟ».
Νωρίτερα, ο Ακάρ επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία είχε διεξάγει τεστ των συστημάτων αεράμυνας στη Σινώπη, σημειώνοντας ότι οι ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες σύμφωνα με τη συμφωνία.
Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία παράδοσης των συστημάτων S-400 τον Δεκέμβριο του 2017 και πέρσι έφτασαν στην Τουρκία αρκετά τμήματα του συστήμος αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε την Παρασκευή ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να πραγματοποιήσει δοκιμές στους S-400, χωρίς να χρειάζεται την άδεια των ΗΠΑ για κάτι τέτοιο.
(sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









