Σκηνικό τρόμου στήνεται για την Ιερουσαλήμ, vid

Το Ισραήλ, μετά τα γεγονότα γύρω από το λόφο του Ναού/ Τέμενος Al Aqsa, θα απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς με κανονική στρατιωτική χερσαία επιχείρηση εντός της Γάζας με σκοπό τη διάλυση πυρήνων των ένοπλων τζιχαντιστών, τον εντοπισμό και καταστροφή αποθηκών πυρομαχικών και ρουκετών αλλά και παράδοσης ενός ακόμα “μαθήματος’ ισχύος και μη ανοχής στη Χαμάς.

Κατά πάγια τακτική της Χαμάς, οι περισσότερες αποθήκες πυρομαχικών της και τα κέντρα διοίκησής της θα βρίσκονται κοντά ή εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών και δει σχολείων και νοσοκομείων ούτως ώστε να χτυπηθούν αυτά από το ισραηλινό πυροβολικό και αεροπορία και αν δημιουργούνται έστω θύματα μεγάλης και μικρής ηλικίας για να γίνει η κατάλληλη προβολή τους ή να μη χτυπηθούν καθόλου. Οι ισραηλινοί έχουν αποδείξει ότι δεν ιδρώνουν από τέτοιες μεθοδεύσεις και κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό αλλιώς ήδη δε θα είχαν κράτος.

Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς καλεί τους Παλαιστίνιους στα όπλα για το Τέμενος και η επιθετική της ρητορική έχει αρχίσει από μέρες πριν όταν επίσημος της Χαμάς καλούσε να αγοραστούν μαχαίρια και να κοπούν κεφάλια ισραηλινών.

ενώ υπήρξε και πολεμική δράση με προσβολή οχήματος από κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο

Το πρόβλημα βαθαίνει καθώς η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι αν το Ισραήλ δε συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Χαμάς για το Τέμενος, θα επιτεθεί στο Ισραήλ με όλα τα μέσα που διαθέτει. Θυμίζουμε ότι η Χεζμπολάχ ελέγχει το νότιο Λίβανο τον οποίο και έχει οχυρώσει βαριά ενώ έχει μονάδες της και κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Συρία στα υψίπεδα του Γκολάν, στις επαρχίες Κουνέιτρα και Νταράα της Συρίας.

Σε περίπτωση που η Χεζμπολάχ εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις με το Ισραήλ, τότε θα υπάρξει και ιρανική εμπλοκή, έμμεση καθώς το ιρανικό κράτος εξοπλίζει τη Χεζμπολάχ και φροντίζει εν μέρη και για τον εξοπλισμό της Χαμάς με όπλα. Το πλέον απαισιόδοξο σενάριο θέλει τη Χεζμπολάχ να πραγματοποιεί επιθέσεις και στο Γκολάν με κίνδυνο εμπλοκής και του Συριακού Στρατού στη σύγκρουση με ότι μπορεί αυτό να σημάνει για την περιοχή αφού θα προκληθεί κανονικός πόλεμος εφόσον εκτροχιαστούν τα πράγματα σε όλο το μήκος των συνόρων από τη Μεσόγειο μέχρι τη Συρία στο Γκολάν για το Ισραήλ.

Οι δε διαδηλώσεις εντός των τειχών των Παλαιστινίων δε θα σταματήσουν και το Ισραήλ θα πρέπει αν αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν στη Δυτική Όχθη από τους εξεγερθέντες που θα υπάρξουν σε τέτοια περίπτωση ενώ οι μουσουλμανικές συνοικίες της Ιερουσαλήμ βρίσκονται ήδη σε αναβρασμό.