• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πόσο κοντά είναι η Τουρκία στην απόκτηση των ρωσικών S-500; (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Πόσο κοντά είναι η Τουρκία στην απόκτηση των ρωσικών S-500; (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Εξέλιξη η οποία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα.

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την Τουρκία να συνεργάζεται περαιτέρω με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ούτως ώστε να επιταχύνεται μία πιθανή συμφωνία για την απόκτηση πυραύλων S-500!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού Sputnik, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στην ρωσο-τουρκική συμμαχία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης πυραύλων S-500 από την Άγκυρα και μάλιστα σύντομα!

«Οποιαδήποτε δυτική απροθυμία να μοιραστεί την τεχνολογία για πολιτικούς λόγους θα μας οδηγήσει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις σε χώρες με τις οποίες δεν έχουμε πολιτικά προβλήματα. Ειδικότερα (με χώρες) όπως η Ρωσία».

Μάλιστα ο εν λόγω Τούρκος αξιωματούχος , σε ερώτηση που του έγινε για το αν η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των S-500, απάντησε με διπλωματικό τρόπο:

«Όλα πάνε καλά όπως έχουν προγραμματιστεί».

(screenshot)

Με τις πρώτες συστοιχίες των ρωσικών S-400 να έχουν εδώ και μήνες παραδοθεί στην Τουρκία, ο εξαιρετικά δραστήριος και δύσκολα «ελέγξιμος» Ερντογάν δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να προχωρήσει την στρατιωτική του συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία εξέλιξη που κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για τον απαρχαιωμένο εξοπλιστικά ελληνικό στρατό.

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό, καθώς μία πιθανή αγορά των S-500 από τους Τούρκους θα αλλάξει πολλά δεδομένα πάνω από το Αιγαίο.

(ΦΩΤΟ:screenshot)