Aυτή είναι η στιγμή που ο πύραυλος του Ισραήλ πέφτει στο κτίριο, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν Associated Press, AFP, Al-Jazeera κι άλλα ΜΜΕ.
Οι εικόνες που μεταδίδονται από ξένα ΜΜΕ προκαλούν σοκ και δέος, ενώ από θαύμα δεν υπήρξε εκατόμβη θυμάτων.
«Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε το κτίριο όπου στεγάζονταν το γραφείο του AP και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του οργανισμού Γκάρι Προύιτ.
«Γνωρίζουν εδώ και καιρό την τοποθεσία του γραφείου μας και γνωρίζουν ότι εκεί βρίσκονταν δημοσιογράφοι. Μας προειδοποίησαν ότι το κτίριο θα πληγεί», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη. Αποφύγαμε για λίγο τρομερές ανθρώπινες απώλειες. Καμιά δεκαριά δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι συνεργάτες του AP βρίσκονταν στο κτίριο και ευτυχώς, μπορέσαμε να το εκκενώσουμε εγκαίρως».
Οι παραπάνω εικόνες από το πλήγμα των ισραηλινών Ε.Δ. όπως ήταν φυσικό κάνουν τον γύρο των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων σε ολόκληρο τον κόσμο, με αιχμηρούς τίτλους και εκκλήσεις για διεθνή παρέμβαση.
Παρέμβαση Μπάιντεν – «Ψήνεται» διεθνής επέμβαση;
Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί είναι πως μία από τις πρώτες αντιδράσεις σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο έρχεται από τις ΗΠΑ, μία χώρα που είναι παραδοσιακός σύμμαχος του Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα του ισραηλινού πλήγματος που κατέστρεψε στη Γάζα το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP).
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου “υπογράμμισε κατά τη συνομιλία αυτή ότι το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει ανθρώπους που δεν εμπλέκονται” στη μάχη του με τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, επιμένοντας στο γεγονός ότι η απομάκρυνση των ανθρώπων από το κτίριο “όπου βρίσκονταν τρομοκρατικοί στόχοι” είχε οργανωθεί ενόψει της επιδρομής.
Σύμφωνα με σύνοψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι “οι μη εμπλεκόμενοι είχαν απομακρυνθεί” από τον πύργο γραφείων και κατοικιών όπου στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης, καθώς και άλλα γραφεία και διαμερίσματα και ο οποίος καταστράφηκε νωρίτερα σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
“Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα”, αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα στο Ισραήλ ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι “ύψιστης σημασίας” μετά το πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα που κατέστρεψε ένα κτίριο όπου στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.
“Είπαμε απευθείας στους Ισραηλινούς ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αποτελεί ευθύνη ύψιστης σημασίας”, έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ
