Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Κίνδυνος “ατυχήματος” στο Αιγαίο με σοβαρές συνέπειες»

Μετά τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προειδοποίησε και την Ευρώπη σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου».

Την «καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας» αλλά και «τον γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει κάτι τέτοιο» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατά τη χθεσινή Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. (European Union Military Committee, EUMC), που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MC/CS).

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επικοινωνία του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ επί του θέματος και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας, έναντι της οποίας, όπως είπε, η Ελλάδα πάντοτε τηρεί ετοιμότητα κατάλληλων αντιδράσεων.

Πρόβαλε επίσης την ανησυχία του για την πρόσφατη κλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο, συνεπεία της εργαλειοποίησης του φαινομένου εκ μέρους της Τουρκίας, που είχε ως σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παράλληλα ευχαρίστησε τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και όλα τα κράτη – μέλη της, που υποστήριξαν την Ελλάδα τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Επιπρόσθετα εξέφρασε την ικανοποίησή του, όσον αφορά στην έναρξη της επιχείρησης «IRINI», δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό, μέσα και εγκαταστάσεις, και ζήτησε την υποστήριξη του συνόλου των κρατών – μελών, δεδομένης της ζωτικής σημασίας της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου για την Ε.Ε..

Επισήμανε ακόμη «την πλήρη και διαρκή υποστήριξη της Ελλάδος στην Κύπρο, της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα συστηματικά παραβιάζονται από την Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε προς τους ομόλογούς του τα συλλυπητήρια του για τις απώλειές τους και έδωσε έμφαση αφενός στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες διατήρησαν άθικτη την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και ικανότητα, αφετέρου στη συνδρομή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

(Από naftemporiki – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί