Αποστολή ενισχύσεων από τους Δανούς στα Βαλτικά κράτη

Η Δανία πρόκειται να στείλει άμεσα στις βαλτικές χώρες ενισχύσεις για τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη εκεί στα πλαίσια της γενικότερης ενίσχυσης του ΝΑΤΟ λόγω των προβλημάτων με τη Ρωσία στην Ουκρανία. Η φρεγάτα του Δανέζικου Ναυτικού κλάσης Iver Huitfelt “Peter Willemoes”, θα είναι έτοιμη να αναχωρήσει για επιχειρησιακή ανάπτυξη στα ανοιχτά των κρατών της Βαλτικής μέχρι τα […]

Η Δανία πρόκειται να στείλει άμεσα στις βαλτικές χώρες ενισχύσεις για τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη εκεί στα πλαίσια της γενικότερης ενίσχυσης του ΝΑΤΟ λόγω των προβλημάτων με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Η φρεγάτα του Δανέζικου Ναυτικού κλάσης Iver Huitfelt “Peter Willemoes”, θα είναι έτοιμη να αναχωρήσει για επιχειρησιακή ανάπτυξη στα ανοιχτά των κρατών της Βαλτικής μέχρι τα μέσα του μήνα ενώ θα αποστείλει επιπλέον 4 μαχητικά F-16 σε νατοϊκή αεροπορική βάση σε χώρα της βαλτικής για την ενίσχυση του αεροπορικού στόλου.

Η δανέζικη φρεγάτα θα παραμείνει σε αυτή την υπηρεσία για ένα διάστημα 3 μηνών ενώ προβλέπεται επέκταση της παραμονής της σε αυτά τα καθήκοντα για ακόμα 3,5 μήνες ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη θα παραμείνουν σε νατοϊκή υπηρεσία για ένα τρίμηνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί