• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι άλλαξαν στρατηγική στο Αιγαίο και θέλουν να μας «τελειώσουν»

Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι άλλαξαν στρατηγική στο Αιγαίο και θέλουν να μας «τελειώσουν»

Οι Τούρκοι προσπαθούν μεθοδικά να χτίσουν ένα νέο καθεστώς στο Αιγαίο.

Η απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας να εφαρμόσει το «δόγμα της μηδενικής ανοχής», ώθησε τους Τούρκους στο να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο δράσης, προκειμένου να προκαλούν. Πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, που έχουν βάλει στο στόχαστρο και τα οποία αναφέρονται συχνά-πυκνά στην ρητορική της Τουρκίας, η οποία θέλει να τα «αρπάξει» στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Οι Τούρκοι αξιώνουν αυτά τα νησιά ως δικά τους, χαρακτηρίζοντάς τα «υπό ελληνική κατοχή» και «παράνομα στρατιωτικοποιημένες ζώνες».

Η γείτονα, παράλληλα με τις επιχειρήσεις στην Συρία, όπου έχει αποστείλει μεγάλο όγκο από τις ένοπλες δυνάμεις της, αγκομαχεί να αποδείξει πως είναι σε θέση να διατηρήσει την ένταση και στο Αιγαίο. Στην πραγματικότητα, όμως οι συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά γίνονται, προκειμένου να δημιουργηθεί ρουτίνα και εν τέλει απάθεια από ελληνικής πλευράς, τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στην κοινή γνώμη. Τελικός στόχος: Η δημιουργία τετελεσμένων!

Ωστόσο, η Πολεμική μας Αεροπορία έχει αντιληφθεί και αποκωδικοποιήσει εγκαίρως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, την προαναφερθείσα τακτική της Τουρκίας και ως εκ τούτου οι «Ίκαροι» έχουν επιδοθεί, σε ακόμα πιο σκληρές αναχαιτίσεις και εμπλοκές με τους Τούρκους. Αυτό απεικονίζεται στην στατιστική: Μπορεί να φαίνεται, για παράδειγμα, πως σημειώθηκαν πέντε τουρκικές υπερπτήσεις σε 5 λεπτά. Αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από το ίδιο ζεύγος αεροσκαφών, επειδή κατά την πρώτη παράνομη είσοδο στον Εθνικό Εναέριο χώρο, το καταδίωξαν Ελληνικά Μαχητικά και εκείνο προσπαθούσε να ξεφύγει.

Δείτε τους αριθμούς που αντικατοπτρίζουν τις τουρκικές προθέσεις και επιβεβαιώνουν την νέα τακτική που πλέον ακολουθούν, καθώς οι υπερπτήσεις έχουν αυξηθεί σε υπερμέγιστο βαθμό σε σύγκριση με το 2019.

enikos.gr