• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποχώρηση Στεφανή με πολλαπλά προβλήματα να εκκρεμούν στο Υπουργείο Αμύνης

Αποχώρηση Στεφανή με πολλαπλά προβλήματα να εκκρεμούν στο Υπουργείο Αμύνης

Ο ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε από τον Πρωθυπουργό, είχε σαν αποτέλεσμα να δεί την πόρτα της εξόδου από την Κυβέρνηση ο πρώην Α/ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, την πόρτα της εξόδου από το ΥΠΑΜ ενώ ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος παρέμεινε ( και ορθώς) στη θέση του στο Υπουργείο.

Δε χρειάζεται να συζητηθεί καθόλου το αν ο απερχόμενος απόστρατος Στρατηγός είναι ικανότερος του Χαρδαλιά και του όποιου αντίστοιχου κομματικού “Χαρδαλιά”  στη θέση αυτή  πόσο μάλλον όταν αυτός που αναλαμβάνει έχει στην πλάτη του την αποτυχία της ‘πρότυπης σχεδίασης για την αντιπυρική περίοδο” όπως δήλωνε τον Ιούνιο και είχε σαν αποτέλεσμα να καούν περίπου 1.5 εκ. στρέμματα μέσα σε 25 μέρες.

Εκτός του ζητήματος του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο στράτευμα με τον οποίο ο Στρατηγός φέρεται να διαφωνούσε όπως γράφηκε εδώ: https://www.el.gr/war/ypetha/sok-sta-stelechi-toy-stratoy-me-tin-apom/ ,και ήταν η στάση που ξεχείλισε το ποτήρι για τους ανάλγητους εμμονικούς εμβολιαστές της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός είχε σα σκοπό να αναδιοργανώσει την Εθνοφυλακή με τη δημιουργία  μονάδων και σε μεγάλες πόλεις οι οποίες θα είχαν ως στόχο και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αν χρειαζόταν. Αυτό το βασικό ζήτημα δεν έγινε ποτέ και δεν έγινε όχι γιατί ο Στρατηγός δεν ήθελε αλλά φαίνεται ότι οι δημοκράτες κομματικοί δεν έβλεπαν με καλό μάτι την οργάνωση μονάδων εφεδρικών στις μεγάλες πόλεις με στρατιωτική εκπαίδευση οι οποίες θα αποτελούνται από πολίτες. Για το λόγω αυτό όταν χρειάστηκε κόσμος στις πυρκαγιές να συνδράμει είδαμε αλχημείες και μόνο εντολές εκκένωσης και αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιου είδους μονάδες ανά την επικράτεια εκτός των οφελών που θα είχε αυτό για την Εθνική άμυνα.

Ο αποχωρήσας Υφυπουργός είχε πάνω και τον γενικό συντονισμό για το μεταναστευτικό ως Εθνικός Συντονιστής στον οποίο υπαγόταν και ο Εννιαίος Φορέας Επιτήρησης των Συνόρων που συστάθηκε το 2020 και ορίστηκε ο εν λόγω υφυπουργός ως ο ικανότερος και ως ο άνθρωπος που γνώριζε το αντικείμενο.

Η αλλαγή αυτή,  και μάλιστα με καθαρά κομματικό στέλεχος, αυτή τη στιγμή που αναμένεται μαζική προσπάθεια προσέλευσης  και παραβίασης των συνόρων της χώρας από εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανούς από τα ανατολικά προς τα ελληνικά σύνορα αναμιγμένων με, ένας Θεός ξέρει, πόσους ακόμα χιλιάδες μετανάστες πάμπολων εθνικοτήτων που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία, προϊδεάζει μάλλον σε αλλαγή πλεύσης για την Κυβέρνηση προς το ζήτημα και αυτό μένει να αποδειχτεί από την ίδια την πραγματικότητα που έρχεται το επόμενο διάστημα με πολύ άσχημες συνέπειες για την πληθυσμιακή και κοινωνική συνοχή της χώρας. Ελπίζουμε να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο..

Τέλος, ο Υφυπουργός μπορούσε να ενισχύσει αποτελεσματικά το Υπουργείο σε εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούσαν ειδικά το Στρατό Ξηράς καθώς  ως πρώην Α/ΓΕΣ  και με προγράμματα που πίεζε από τη θητεία του για το Στρατό, ήταν ο πλέον κατάλληλος για το σκοπό αυτό. Τα προγράμματα εθνικού τυφεκίου, εθνικού οχήματος, αναβαθμίσεις του αρματικού δυναμικού του Όπλου των Τεθωρακισμένων και άλλων υποπρογραμμάτων. Ελέγχεται για την καθυστέρησή τους αλλά δικαιολογείται εν μέρη, αφού είχε περιορισμένες αρμοδιότητες σε αρκετά ζητήματα για να πιέσει περισσότερο καταστάσεις.

Δυστυχώς, το κομματικό κράτος δε μπορεί να αντιληφθεί ότι δε γίνεται εσαεί να τοποθετούνται στη διαχείριση των Υπουργείων άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο που αυτά καλούνται να διαχειριστούν με την πρόφαση ότι ο έχων το χαρτοφυλάκιο πρέπει να είναι εκλεγμένος ή προερχόμενος από τον κομματικό στρατό του εκάστοται κυβερνώντος όπως είναι η αντικατάσταση πρώην  Α/ΓΕΣ στη θέση του Υφυπουργού Αμύνης από άνθρωπο που ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.