ΑΠΕΙΛΗ πυρηνικής καταστροφής πάνω από την Ευρώπη- Η Ουκρανοί εμμένουν σε στοχοθέτηση Ρώσων στην Ζαπορίζια

Η Ουκρανία παίζει με την πυρηνική φωτιά χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες, αλλά επικεντρώνεται μόνο στις κατηγορίες ενάντια στη Ρωσία.

Η Ουκρανία στοχοθετεί ρώσους στρατιώτες που ανοίγουν πυρ εναντίον του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης ή τον χρησιμοποιούν ως βάση από την οποία ανοίγουν πυρ. Αυτοί είναι οι ισχυρισμοί της χώρας την ώρα που η Ευρώπη απειλείται με καταστροφή.

Οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7), φοβούμενες μια πυρηνική καταστροφή, καλούν τη Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από τον σταθμό, χαϊδεύοντας το καλό τους παιδί, την Ουκρανία.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν ανταλλάξει κατηγορίες για πολλαπλά επεισόδια βομβαρδισμού της πυρηνικής εγκατάστασης στη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας. Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το σταθμό στα πρώτα στάδια του πολέμου.

Σε μια από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του χθες, Σάββατο βράδυ είπε ο Ζελένσκι:

«Κάθε ρώσος στρατιώτης που είτε πυροβολεί εναντίον του σταθμού είτε πυροβολεί χρησιμοποιώντας το σταθμό για κάλυψη, πρέπει να καταλάβει ότι γίνεται ειδικός στόχος για τους πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών μας, για τις ειδικές υπηρεσίες μας, για το στρατό μας»,

Ο Ζελένσκι, ο οποίος δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες, επανέλαβε ισχυρισμούς ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το σταθμό για πυρηνικό εκβιασμό.

Ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «πλήττει το τμήμα του πυρηνικού σταθμού στο οποίο παράγεται η ενέργεια που τροφοδοτεί τη νότια Ουκρανία».

«Ο στόχος είναι να μας αποσυνδέσουν (από το σταθμό) και να κατηγορήσουν γι’ αυτό τον ουκρανικό στρατό», έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter.

Κι όλα αυτά ενώ οι Ρώσοι τους έχουν αποσυνδέσει εδώ και καιρό αφού ελέγχουν ήδη την περιοχή, ενώ έδωσαν στοιχεία και για τα όπλα με τα οποία βομβαρδίζεται η περιοχή.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA), ο οποίος επιδιώκει να επιθεωρήσει το σταθμό, έχει προειδοποιήσει για μια πυρηνική καταστροφή, αν δεν σταματήσουν τα πυρά.

Πυρηνικοί εμπειρογνώμονες εκφράζουν φόβους ότι οι μάχες μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στους χώρους αποθήκευσης των χρησιμοποιημένων ράβδων πυρηνικού καυσίμου ή στους αντιδραστήρες.

pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί