• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανορθόδοξος πόλεμος στο Αιγαίο – Οι Ειδικές Δυνάμεις πήραν αυτό που χρειάζονται για την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανορθόδοξος πόλεμος στο Αιγαίο – Οι Ειδικές Δυνάμεις πήραν αυτό που χρειάζονται για την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρπαξε την «χρυσή ευκαιρία» η Ελλάδα...

Η Ελλάδα παρέλαβε από  την επίλεκτη ομάδα ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ «Navy Seals» τέσσερα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου για την θάλασσα του Αιγαίου!

Κατά αυτόν τον τρόπο η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού ανεβαίνει επίπεδο, όπως εκτιμούν ειδικοί σε θέματα ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό που μετράει περισσότερο, είναι πως σε μία κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα και την άμυνα της χώρας, η πατρίδα μας εξοπλίζεται με 4 ταχύπλοα σκάφη Mark V ειδικών επιχειρήσεων (ανορθόδοξου πολέμου).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα τέσσερα ταχύπλοα έφτασαν στην χώρα μας την Δευτέρα και ,όπως σας γράψαμε, προέρχονται από την επίλεκτη ομάδα ειδικών επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τους «Navy Seals».

Μολονότι είναι μεταχειρισμένα, χρησιμοποιούνταν μέχρι πρόσφατα από τους Αμερικανούς, έχοντας λάβει, μεταξύ άλλων, μέρος σε επιχειρήσεις στον πόλεμο του Ιράκ το 2003! Σημειώνεται πως τα αποκτήσαμε δωρεάν ως πλεονάζον αμυντικό υλικό των ΗΠΑ. Πληρώσαμε μόνο την μεταφορά τους.

Όπως υποστηρίζουν, οι επιτελείς του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού η προσθήκη τους είναι υπερπολύτιμη.

Με την απόκτηση των τεσσάρων ταχύπλοων Mark V:

  • Μέχρι σήμερα τα «βατράχια» του ΠΝ, οι Ομάδες Ανορθόδοξου Πολέμου και Αμφιβίων Επιχειρήσεων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, δεν είχαν στην κατοχή τους τέτοια ταχύπλοα, αλλά μικρότερα σκάφη.
  • Με την απόκτηση των τεσσάρων ταχύπλοων Mark V, το ΠΝ έχει σημαντικό πλεονέκτημα ευελιξίας για ειδικές επιχειρήσεις. Αυτό έρχεται σε αρμονία με το νέο δόγμα του ελληνικού Πενταγώνου! Το νέο δόγμα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις να γίνουν ταχύτατες και ευέλικτες στο πεδίο των επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν και τις νέου τύπου ασύμμετρες απειλές (απόβαση εισβολέων σε νησιά και νησίδες, πλοία φαντάσματα με μεταφορά όπλων ή παράνομων μεταναστών).

Επιπλέον, οι Ειδικές Δυνάμεις θα μπορούν να καταφέρουν ταχύτατο πλήγμα ακόμα και εντός Τουρκίας με ταχύτατη επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου.

Δείτε βίντεο με τα Mark V: