Αναβαθμίζεται το «θρυλικό» τυφέκιο G3 του ελληνικού στρατού

Με τέλος εποχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να δώσει το πράσινο φως για να αναβάθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ολικά το γνωστό σε όλους όσοι έχουν πάει φαντάροι, τυφέκιο G3 του ελληνικού στρατού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το όπλο ορόσημο του ελληνικού στρατού θα «παρουσιαστεί» αναβαθμισμένο στις επόμενες σειρές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ άλλων το νέο G3 θα φέρει πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή και δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδας, φακός.

Αναβάθμιση και στο G3A3

Στην σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του G3A3 περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος πλαστικού χειροφυλακτήρα με άλλον από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, με ενσωματωμένες ράγες προσαρμογής Picatinny για την τοποθέτηση τακτικού φακού, κάθετης χειρολαβή με ενσωματωμένο δίποδα.

Ακόμα, θα τοποθετηθεί η ράγα Picatinny στο επάνω μέρος του τυφεκίου με σκοπό την προσαρμογή οπτικού σκοπευτικού, καθώς επίσης και πληθώρας άλλων τύπων σκοπευτικών- διοπτρών, αλλά και τηλεσκοπικό κοντάκιο τύπου Μ4 των 6 θέσεων. Τέλος θα τοποθετηθεί αορτήρας τριών σημείων.

Οι επιτελείς του στρατού θεωρούν πως οι αλλαγές στο G3 θα το κάνουν πιο εύχρηστο και συνακόλουθα πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης.

(Με πληροφορίες από iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί