• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αναβάθμιση του αντιτορπιλικού των Η.Π.Α USS Preble από την ΒΑΕ Systems

Αναβάθμιση του αντιτορπιλικού των Η.Π.Α USS Preble από την ΒΑΕ Systems

anabathmisi

Η ΒΑΕ Systems ανέλαβε το συμβόλαιο της αναβάθμισης του αντιτορπιλικού USS Preble( DDG 88) κλάσης Arleigh Burke το οποίο επέστρεψε στη βάση του στο Hikam του Pearl Harbor στη Χαβάη τον περασμένο Ιούνιο και θα οδηγηθεί προς τα ναυπηγεία της εταιρείας στο San Diego της Καλιφόρνια.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης που ανέλαβε η ΒΑΕ είναι ύψους 108 εκ. δολαρίων και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συντήρηση του πλοίου και των μερών που απαιτούν συντήρηση ενώ θα εκσυγχρονιστούν και μερικά συστήματα του πλοίου.

Πιο αναλυτικά, θα γίνει αναβάθμιση του ραντάρ AESA με το οποίο είναι εξοπλισμένο το πλοίο, αναβάθμιση του συστήματος μάχης και θα υπάρξει συντήρηση όλων των συστημάτων ηλεκτρονικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου. Το σκάφος θα εξοπλιστεί και με το νέο σύστημα laser κατά μη επανδρωμένων αεροσκαφών όπως είχαν αναφέρει παλαιότερα ξένα δημοσιεύματα. Το όπλο αυτό είναι της τάξεως των 60 KW και φέρει το όνομα HELIOS και κατηγοριοποιείται ως σύστημα αντι-UAS.

Οι υπόλοιπες εργασίες θα αφορούν κλασσικές εργασίες δεξαμενισμού όπως της συντήρησης  του σκάφους, καθαρισμού υφάλων και ανακαίνισης των εσωτερικών χώρων του πληρώματος του σκάφους το οποίο αγγίζει τα 280 άτομα.

Ήδη η ΒΑΕ Systems εκτελεί ανάλογες εργασίες στο αντιτορπιλικό USS Shoup ( DDG86) στο ναυπηγείο της εταιρεία στο San Diego και με το πέρας των εργασιών σε αυτό το πλοίο θα ακολουθήσει το DDG88.