Αναβάθμιση των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων των αντιτορπιλικών Type 45 του Royal Navy

Τα αντιτορπιλικά του Royal Navy κλάσης Type 45 όπως είναι το HMS Defender, πλοίο πρωταγωνιστή του επεισοδίου ανοικτά της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα με την εισβολή του στα ρωσικά χωρικά ύδατα πέριξ της χερσονήσου, και συνολικά 6 υπηρετούν στις τάξεις του Royal Navy, θα λάβουν μέχρι το 2026 αναβάθμιση των αντιαεροπορικών και αντιβληματικών δυνατοτήτων τους. Προβλέπεται με το πρόγραμμα αναβάθμισης, να προστεθούν στην πλώρη […]

Τα αντιτορπιλικά του Royal Navy κλάσης Type 45 όπως είναι το HMS Defender, πλοίο πρωταγωνιστή του επεισοδίου ανοικτά της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα με την εισβολή του στα ρωσικά χωρικά ύδατα πέριξ της χερσονήσου, και συνολικά 6 υπηρετούν στις τάξεις του Royal Navy, θα λάβουν μέχρι το 2026 αναβάθμιση των αντιαεροπορικών και αντιβληματικών δυνατοτήτων τους.

Προβλέπεται με το πρόγραμμα αναβάθμισης, να προστεθούν στην πλώρη των αντιτορπιλικών, ακριβώς πίσω από τους κάθετους εκτοξευτές των αντιαεροπορικών βλημάτων ASTER 30 που φέρουν και εκεί που είναι ο χώρος του γυμναστηρίου, συστήματα κάθετων εκτοξευτών για τους αντιαεροπορικούς πυραύλους μέσης εμβέλειας CAMM  της MBDA.

Σε κάθε πλοίο θα τοποθετηθούν ακόμα συνολικά 24 κελιά με ισάριθμους πυραύλους τύπου CAMM ενώ θα γίνει και η ενσωμάτωση των εν λόγω πυραύλων και στο σύστημα μάχης των πλοίων. Το Royal Navy φέρεται να διαπραγματεύθηκε με την MBDA συνολικά για το ζήτημα των πυραύλων  αυτών και συνολικά το πρόγραμμα θα ανέλθει σε 600 εκ. λίρες μαζί με ενδεκαετή υποστήριξη ( FOS) για τους πυραύλους, κόστος ενσωμάτωσης στο Σύστημα Μάχης (CMS) των πλοίων κτλ. .

Με την προσθήκη των εν λόγω πυραύλων θα ενισχυθούν οι αντιαεροπορικές και αντιβληματικές ικανότητες των πλοίων αφού οι ASTER 30 είναι από τους πλέον αποτελεσματικούς αλλά η προσθήκη των CAMM δίνει μία ακόμα δυνατότητα αντιμετώπισης απειλών από μέση απόσταση πριν την τελευταία γραμμή άμυνας των πλοίων που είναι τα συστήματα εγγύς αεράμυνας ( CIWS ).

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί