Αναβάθμιση της ΕΑΒ το προσεχές διάστημα

Φάση ανασυγκρότησης και ενίσχυσης θα περάσει η ΕΑΒ καθώς ανακοινώθηκε το σχέδιο για το μέλλον της εταιρείας από την ίδια την εταιρεία. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει ότι μετά από μία δεκαετία αδράνειας στον τομέα του προσωπικού, θα προχωρήσει στην πρόσληψη συνολικά 700 ατόμων, πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει, για να μπορέσει να καλύψει τα […]

Φάση ανασυγκρότησης και ενίσχυσης θα περάσει η ΕΑΒ καθώς ανακοινώθηκε το σχέδιο για το μέλλον της εταιρείας από την ίδια την εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει ότι μετά από μία δεκαετία αδράνειας στον τομέα του προσωπικού, θα προχωρήσει στην πρόσληψη συνολικά 700 ατόμων, πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει, για να μπορέσει να καλύψει τα προγράμματα που έχει αναλάβει η εταιρεία με το κατάλληλο ποιοτικά και αριθμητικά προσωπικό.

Η εταιρεία θυμίζουμε ότι εκτελεί εργασίες συντήρησης των μαχητικών αεροσκαφών F-16, F-4, Mirage-2000, των C-130 και των Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία είναι επιφορτισμένα με το ρόλο της αεροπυρόσβεσης. Επίσης, η ΕΑΒ, ως επίσημος συνεργάτης της Lockheed Martin κατασκευάζει μέρη των F-16 και αναβαθμίζει και τα F-16 Block 52 στο επίπεδο V.

Επιπλέον, η εταιρεία πρέπει να τρέξει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των τεχνικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το οποίο αφορά την εκπαίδευση συνολικά 2.875 τεχνικών από τους οποίους σύντομα θα καταφθάσουν οι πρώτοι 80 τεχνικοί ενώ τα Η.Α.Ε. θα κτίσουν και κτίριο στέγασής τους εντός του Στρατοπέδου στον Αυλώνα. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των τεχνικών των ΗΑ.Ε. ανέρχεται σε 175 εκ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Τέλος αναφέρεται ότι η εταιρεία θα μπεί στον πολιτικό τομέαήτοι, οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, πράγμα θεμιτό καθώς όσο η εταιρεία λειτουργεί μέσω της κρατικής ομπρέλας, δεν αποδίδει τα αναμενόμενα σαν εταιρεία. Αποτέλεσμα της μη απόδοσης των αναμενόμενων είναι για παράδειγμα η αδυναμία εκτέλεσης των συντηρήσεων των μεταγωγικών C-130 εκ των οποίων 3 θα σταλούν για την αναγκαία συντήρηση στο Ισραήλ μετά από απόφαση της Κυβέρνησης.

Εκτός των παραπάνω, η ΕΑΒ θα τρέξει και το πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης νέων UAV( Μη επανδρωμένα Αεροχήματα) καθώς η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα εν συγκρίσει με τους γείτονες και ο ρόλος των συγκεκριμένων μέσων όλο και αναβαθμίζεται. Η ΕΑΒ άλλωστε συμμετέχει από το 2012 και στην ανάπτυξη του UAV nEUroN το οποίο είναι μία κοινή Ευρωπαϊκή προσπάθεια .

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί