Αναστολή στην ανάπτυξη προγραμμάτων βαρέων φρεγατών του Ρωσικού Ναυτικού

Πολλά προγράμματα ναυπηγήσεων τρέχουν για το ρωσικό ναυτικό καθώς επίσης και αναβαθμίσεων υπαρχόντων σκαφών και υποβρυχίων ενώ στα σκαριά βρίσκονται και άλλα σχέδια για νέα πλοία. Ωστόσο, κάποια από αυτά τα σχέδια φαίνεται ότι μπαίνουν σε αναστολή καθώς δεν ανήκουν στα προγράμματα που θα λάβουν διαρκή και επαρκή χρηματοδότηση από το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης. Στη […]

Πολλά προγράμματα ναυπηγήσεων τρέχουν για το ρωσικό ναυτικό καθώς επίσης και αναβαθμίσεων υπαρχόντων σκαφών και υποβρυχίων ενώ στα σκαριά βρίσκονται και άλλα σχέδια για νέα πλοία.

Ωστόσο, κάποια από αυτά τα σχέδια φαίνεται ότι μπαίνουν σε αναστολή καθώς δεν ανήκουν στα προγράμματα που θα λάβουν διαρκή και επαρκή χρηματοδότηση από το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης. Στη λίστα των ετήσιων προγραμμάτων του Βόρειου σχεδιαστικού τομέα(Northern Design Bureau) τα προγράμματα project 23560 και project 22350 M φαίνεται ότι έχουν ανασταλεί.

Το πρόγραμμα του projext 23560 ή αλλιώς κλάση Leader αφορούσε ένα πυρηνοκίνητο καταδρομικό με στέλθ χαρακτηριστικά, του οποίου το εκτόπισμα θα κυμαινόταν από 14-19.000 τόνους και θα έφερε πυραύλους Kalibr μαζί με τα ανάλογα σύγχρονα ηλεκτροοπτικά συστήματα και συστήματα άμυνας του πλοίου.

Επίσης το πρόγραμμα της φρεγάτας project 22350 M η οποία είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση της κλάσης Gorskov για το Ρωσικό Ναυτικό, ομοίως εξοπλισμένη με πυραύλους Kalibr και της οποίας η αρχική σχεδίαση είχε ολοκληρωθεί το 2019.

Αυτά είναι τα προγράμματα των οποίων η περεταίρω ανάπτυξη αναστέλλεται προς το παρόν και θα δούμε στο μέλλον αν θα επανεκκινήσουν. Και οι δύο αυτές σχεδιάσεις θα αποδώσουν πλοία πλήρως και βαρέως εξοπλισμένων για αυτόνομη δράση στις ανοιχτές θάλασσες καθιστώντας τα επικίνδυνους και δύσκολους αντιπάλους για τα συμμαχικά ναυτικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί