Αναχώρηση του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle από την Λεμεσσό

Μετά από σύντομη παραμονή στο λιμάνι της Λεμεσσού, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle απέπλευσε από το μεγάλο κυπριακό λιμάνι μετά από παραμονή σε αυτό μίας εβδομάδας.

Το αεροπλανοφόρο κατέφθασε στην Κύπρο μετά από περιπολίες στην Αραβική θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν και  αποπλέει για να συνεχίσει τις κοινές περιπολίες στην περιοχή με τα συμμαχικά στη Γαλλία ναυτικά και αεροπορίες στην περιοχή.  Το αεροπλανοφόρο είναι το μακρύ στρατιωτικό χέρι της Γαλλίας στην περιοχή και δίνει στην Κύπρο τη στήριξη της Γαλλικής Δημοκρατίας  τόσο ως μέλους της Ένωσης, όσο και ως σύμμαχος χώρα που είναι η Κύπρος με τη Γαλλία.

Η περίοδος που το γαλλικό αεροπλανοφόρο διάλεξε να είναι στην περιοχή είναι μία τεταμένη περίοδος λόγω της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και των επιπτώσεων που αυτή μπορεί αν έχει και στο γειτονικό Λίβανο όπου η Χεζμπολάχ, εχθρική προς το Ισραήλ σιϊτική οργάνωση, έχει τον έλεγχο του νότιου Λιβάνου, χώρας η οποία εντάσσεται στη σφαίρα επιρροής της Γαλλίας, με τους Γάλλους αν επιθυμούν να διατηρηθεί η κατάσταση εντός ελέγχου. Γι αυτό το λόγο, το αεροπλανοφόρο και μετά τον απόπλου του από τη Μεγαλόνησο, θα παραμείνει πέριξ της περιοχής αυτής για κάποιο διάστημα.