• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών από τη Νορβηγική αεροπορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών από τη Νορβηγική αεροπορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την περασμένη εβδομάδα οι Νορβηγικές Ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σε επίσημη ανακοίνωσή τους την αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών .

Την περασμένη εβδομάδα οι Νορβηγικές Ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σε επίσημη ανακοίνωσή τους την αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών .

Ο ρωσικός σχηματισμός αποτελούμενος από ένα αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου Tu 142 το οποίο είναι μία άλλη εκδοχή του βομβαρδιστικού Tu 95 προσανατολισμένη σε καθήκοντα ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου και ενός MiG 31 ως συνοδείας του βομβαρδιστικού.

Τα ρωσικά αεροσκάφη κινήθηκαν προς το άνοιγμα μεταξύ Γροιλανδίας-Ισλανδίας-Βρετανίας, αρκετά κάτω από το σύνηθες όριο σε μία αποστολή που διήρκησε περί τις 13 ώρες με τα ρωσικά αεροσκάφη να ανεφοδιάζονται στον αέρα από ένα ιπτάμενο τάνκερ IL-76. Σκοπός της αποστολής ο εντοπισμός υποβρυχίων των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ τα οποία επιχειρούν στην περιοχή για λογαριασμό της συμμαχίας.

Οι Νορβηγοί που έχουν υπό την εποπτεία τους το χώρο αυτό απογείωσαν προς αναχαίτιση αρχικά δύο F-16 για αναγνώριση των στόχων και αργότερα άλλα δύο F-35 τα οποία πραγματοποίησαν την αναχαίτιση.

Να σημειωθεί εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που οι Νορβηγοί εμπλέκουν σε αναχαίτιση αεροσκαφών στην περιοχή τα δικά τους F-35 σε συνδυασμό με τα F-16 τους αν και αρκετό καιρό πριν οι Νορβηγοί είχαν δηλώσει ότι θα τα χρησιμοποιήσουν για τις αναχαιτίσεις των ρωσικών αεροσκαφών.