Στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία;; Το Κρεμλίνο λέει «όχι για την ώρα»

Ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες αυτή τη στιγμή.

Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στη χώρα, παρά τις πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς περιοχών της Ρωσίας που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η επιβολή κατάστασης πολέμου δεν συζητείται επί του παρόντος», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, ο Πεσκόφ απάντησε στις αξιώσεις του προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας στον Βόρειο Καύκασο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος, ως στενός σύμμαχος του Πούτιν, ζήτησε να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα κατά της Ουκρανίας και να επιβληθεί ο στρατιωτικός νόμος, μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πεσκόφ τόνισε ότι η απόφαση είναι θέμα της Μόσχας και όχι των περιοχών.

Την ίδια στιγμή, για μια ακόμη φορά, εξέφρασε την ανησυχία του συγκεκριμένα για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ.

«Η κατάσταση εκεί είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Έχουν ληφθεί μέτρα», δήλωσε ο ίδιος.

Βαριά οπλισμένοι μαχητές με στρατιωτικό εξοπλισμό είχαν εισέλθει στην περιοχή του Μπέλγκοροντ από το ουκρανικό έδαφος στις 22 Μαΐου.

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί