Ρώσοι: Θα αντιμετωπίσουμε τα F-16 ως μαχητικά ικανά να φέρουν πυρηνικά

«Τα F-16 θα καούν όμορφα όπως τα Leopard», είχε πει ο Πούτιν.

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία ως πυρηνικά μέσα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα αεροπλάνα είναι πλατφόρμες διπλής χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πυρηνικά όσο και για μη πυρηνικά πλήγματα.

Ανεξάρτητα από το ποια τροποποίηση του αεροσκάφους θα παραδοθεί στην Ουκρανία, θα τα αντιμετωπίζουμε ως μαχητικά ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα και θα θεωρήσουμε αυτό το βήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως σκόπιμη πρόκληση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η Μόσχα προειδοποίησε περαιτέρω το καθεστώς του Κιέβου και τα δυτικά κράτη ότι η απερίσκεπτη συμπεριφορά τους οδήγησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο σημείο χωρίς επιστροφή.


«Ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έσυραν σκόπιμα τη Συμμαχία σε μια άμεση ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία».


Το ρωσικό ΥΠΕΞ επεσήμανε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε προτείνει σε πολλές περιπτώσεις να αναπτυχθούν γαλλικές και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.

«Αυτές και κάποιες άλλες ενέργειες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ δείχνουν ότι σκοπίμως προσπαθούν να μετατρέψουν την ουκρανική κρίση σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας για να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί