Ρωσικά και κινεζικά στρατηγικά βομβαρδιστικά συνοδεία μαχητικών Sukhoi προέβησαν σε πολύωρες περιπολίες πάνω από το βόρειο Ειρηνικό ωκεανό και τον Αρκτικό ωκεανό.
Πιο συγκεκριμένα, Ρώσοι και Κινέζοι επικέντρωσαν τις ασκήσεις τους στη θάλασσα Τσούκτσι και τη Βερίγγειο θάλασσα, πολύ κοντά στα εδάφη των ΗΠΑ (Αλάσκα).
Η κίνηση αυτή από Ρώσους και Κινέζους έρχεται στον απόηχο των γενικότερων προβληματισμών που επικρατούν στην Ουάσινγκτον σχετικά με τη ρωσική παρουσία στην Αρκτική (Λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:
«Η ομάδα αεροπορίας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Tu-95MS και της Κινέζικης Π.Α. (PLA) H-6K πραγματοποίησαν αεροπορική περιπολία πάνω από τη Θάλασσα Chukchi, τα ύδατα της Θάλασσας Bering και το βόρειο τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, τα ρωσικά και κινεζικά πληρώματα επεξεργάστηκαν θέματα συνεργασίας σε όλα τα στάδια της εναέριας περιπολίας στη νέα περιοχή κοινών δράσεων.
Η αεροπορική κάλυψη με μαχητικά αεροσκάφη έγινε από τα αεροσκάφη Su-30SM και Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Η κοινή διάρκεια πτήσης ρωσικών και κινεζικών αεροσκαφών ήταν πάνω από 5 ώρες. Στα ξεχωριστά στάδια της διαδρομής, η ομάδα αεροπορίας συνοδευόταν από μαχητικά αεροσκάφη ξένων χωρών.
Κατά τη διάρκεια της περιπολίας τα αεροσκάφη τήρησαν απαρέγκλιτα τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου. Δεν υπήρξε παραβίαση του εναέριου χώρου ξένων χωρών.
Μετά την ολοκλήρωση της κοινής αεροπορικής περιπολίας, όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν στα αεροδρόμια της βάσης. Η περιπολία διεξήχθη στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας του 2024 και δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών».
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν ανακαλεί ο Καναδός πρωθυπουργός τις δηλώσεις του περί «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων», vid
- Καθόλου ευχάριστα για την ΕΕ όσα ανέφερε πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας
- Ασύλληπτο! Έκοψε το πόδι του για να μπει στην Ιατρική – Όταν η εμμονή γίνεται επικίνδυνη, vid
- “Αδέλφια ζείτε”: Σπαρακτικές στιγμές στην Τούμπα – Φίλαθλοι, Λουτσέσκου και Βεϊρίνια στο σημείο, vid
- Συλλυπητήρια Γ. Βρούτση για το πολύνεκρο δυστύχημα με φίλους του ΠΑΟΚ: “Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί”
- Παλαίμαχοι ΠΑΟΚ: «Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε όσους δοκιμάζονται από αυτή τη βαριά απώλεια»
- Μ. Χρυσοχοΐδης: Πρώτος μας στόχος και για το 2026 είναι η μείωση της μεσαίας εγκληματικότητας
- Έτος Μότσαρτ: Το 2026 είναι αφιερωμένο στη μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα όλων των εποχών
- Ζάκυνθος: Σεισμός 4,7 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του νησιού
- Θα «γεννηθεί» κάτι καινούριο; Η παγκόσμια αντιπαράθεση για τον ΟΗΕ έχει ξεκινήσει









