Τα γυμνάσια, με την επωνυμία “Ναυτική Ζώνη Ασφάλειας – 2024”, θα περιλαμβάνουν πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.
“Το πρακτικό μέρος των γυμνασίων θα λάβει χώρα στα νερά του Κόλπου του Ομάν της Αραβικής Θάλασσας”, ανέφερε το υπουργείο. “Ο κύριος στόχος είναι η άσκηση στην ασφάλεια της ναυτικής οικονομικής δραστηριότητας”.
Της ομάδας της Ρωσίας ηγείται το Varyag, ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό από τον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωποι του ΠΝ του Πακιστάν, του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν, του Ομάν, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής θα παραστούν στα γυμνάσια ως παρατηρητές.
Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του σήμερα πως κινεζικά, ιρανικά και ρωσικά πλοία θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια στις 11-15 Μαρτίου κοντά στον Κόλπο του Ομάν.
Τα γυμνάσια έχουν στόχο “τη διατήρηση από κοινού της περιφερειακής ναυτικής ασφάλειας”, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο.
Η Κίνα θα στείλει δύο πολεμικά πλοία κατευθυνόμενων πυραύλων και ένα πλοίο εφοδιασμού προκειμένου να συμμετάσχουν στα γυμνάσια, αναφέρει η ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Άμυνας.
απεμπε-απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιάπωνες θέλουν να φτιάξουν «ηλιακό δακτύλιο» γύρω από τη Σελήνη για ατελείωτη ενέργεια στη Γη
- Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεδριάζει η επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των «11» βουλευτών
- To τηλεφώνημα του Τραμπ στους αστροναύτες του Artemis II και η…κωμική στιγμή, vid
- Το Κίεβο προτείνει στη Μόσχα παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών
- Η Σαουδική Αραβία ανέφερε πως αναχαίτισε 7 βαλλιστικούς πυραύλους
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε νέο «κύμα» αεροπορικών βομβαρδισμών στο Ιράν
- Fuel Pass: Με βάση τον ΑΦΜ οι αιτήσεις, μετά το «μπλακ άουτ» στα συστήματα
- Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα 7/4 – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς
- Σαν σήμερα 7 Απριλίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Γεραπετρίτης: Το διεθνές σύστημα που διαμορφώθηκε μετά τον Β’Π.Π., έχει υποστεί πολύ μεγάλη ρήξη









