Ρεζιλεύτηκαν ΗΠΑ και Βρετανία! Πρώτο θέμα στη Ρωσία το κάζο με πυρηνικό πύραυλο

Τι γράφουν οι Ρώσοι.

«Η δοκιμή του Ηνωμένου Βασιλείου σε έναν πύραυλο Trident II με εικονική κεφαλή κατέληξε σε πλήρη γελοιοποίηση, καθώς ο βαλλιστικός πύραυλος συνετρίβη στη θάλασσα ακριβώς δίπλα στο υποβρύχιο που το εκτόξευσε, αφού προφανώς απέτυχαν να αναφλεγούν οι ενισχυτές πρώτου σταδίου του πυραύλου».

Τα παραπάνω μεταδίδουν τα ρωσικά δίκτυα, σχολιάζοντας την είδηση με την αποτυχημένη βρετανική πυρηνική δοκιμή.


Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίστηκε αμέσως ότι το βρετανικό πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο (αποτελούμενο αποκλειστικά από τους πυραύλους Trident II) παραμένει «αποτελεσματικό» και απέδωσε την αποτυχία εκτόξευσης σε μια…«αόριστη ανωμαλία».


Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, Alexei Leonkov, επεσήμανε ότι οι πύραυλοι Trident II κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι στη Βρετανία.

«Το θέμα είναι ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν κατασκευάσει ούτε μια νέα πυρηνική κεφαλή από το 1991.

Από τότε, η συντήρηση τόσο των θαλάσσιων πυραύλων όσο και των πυραύλων με βάση το σιλό έγινε περισσότερο στα χαρτιά παρά στην πραγματικότητα.

Και εδώ είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα – οι αμερικανικοί πύραυλοι δεν πετούν».


Μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση Trident II το 2016, όταν ο πύραυλος κατέληξε να πετάει προς τη λάθος κατεύθυνση, το Ηνωμένο Βασίλειο επένδυσε σημαντικά χρήματα και προσπάθεια για να διορθώσει τα προβλήματα με τους συγκεκριμένους βαλλιστικούς πυραύλους.

Μάταια όμως, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των φετινών δοκιμών!


Παρατήρησε επίσης ότι το εργαστήριο των ΗΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναπτύξει μια νέα κεφαλή για το Trident II δεν το έχει πράξει ακόμα.

(freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί