ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ Πούτιν με φόντο την Ουκρανία!

Τι διέταξε ο "Τσαρ Βλαντ" τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την ρωσική αμυντική βιομηχανία;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι τέσσερα ακόμη πυρηνικά υποβρύχια θα κατασκευαστούν ως μέρος του τρέχοντος εξοπλιστικού προγράμματος, το οποίο θα διασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε μέσω σύνδεσης βίντεο στην ναυτική τελετή έπαρσης της σημαίας σε πολεμικά πλοία που κατατάχθηκαν στο Ναυτικό της χώρας και εκτόξευσαν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πυραύλων Emperor Alexander III.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι τέσσερα ακόμη τέτοια υποβρύχια θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του τρέχοντος κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος. Αυτό θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες”, είπε ο Πούτιν.

Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προσωπική απόφαση του Πούτιν. Εξάλλου τα πυρηνικά υποβρύχια, όπως ήδη έχει ειπωθεί αλλά και γραφεί, θα είναι εκείνα που θα εγγυηθούν την 100% ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Ρωσίας στο απευκταίο σενάριο παγκόσμιας σύγκρουσης.

Άγνωστος αριθμός εξ αυτών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα βάθη των θαλασσών σε όλον τον πλανήτη. Αποτελούν τον “αόρατο εχθρό” της Δύσης.

Τα ρωσικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων, που βρίσκονται υπό ανάπτυξη και κατασκευή, έχουν πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ τα νέα υποβρύχια και πλοία επιφανείας διαθέτουν σύγχρονα συστήματα πλοήγησης, επικοινωνιών και σόναρ, εξοπλισμένα με όπλα υψηλής ακρίβειας και ρομποτικά συστήματα, σημείωσε ο πρόεδρος.

«Για παράδειγμα, το υποβρύχιο Generalissimus Suvorov είναι οπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους Bulava, οι οποίοι αυξάνουν σημαντικά τις δυνατότητες των πυρηνικών ναυτικών μας δυνάμεων», είπε ο Πούτιν.

Επιπλέον, ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο μικρός πυραυλάκατος Grad Sviyazhsk είναι επίσης ένα έργο νέας γενιάς, διευκρινίζοντας ότι πλοία αυτής της κατηγορίας έχουν επιδείξει υψηλή αποτελεσματικότητα σε μάχιμες αποστολές στη Συρία, καθώς και κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

(φωτο αρχείου: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί