Πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης τραυματίστηκε σε ουκρανικό βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ, vid

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ντανιέτσκ Βιτάλι Χοτσένκο τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη

όταν ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ξενοδοχείο σε προάστιο της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας αυτής, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο κ. Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, παρέχει συμβουλές για στρατιωτικά ζητήματα στις δύο περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, που η Μόσχα ανακοίνωσε φέτος πως προσάρτησε.

Συνεργάτης του τον οποίο επικαλέστηκε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS διαβεβαίωσε πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το γεγονός ότι ο κ. Χοτσένκο τραυματίστηκε επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ξενοδοχείο βομβαρδίστηκε με όπλο υψηλής ακρίβειας, είπαν πηγές σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρώσος κοινοβουλευτικός, που βρισκόταν επίσης στο ξενοδοχείο, θεωρεί πως η ουκρανική πλευρά ήταν ενήμερη για την παρουσία των δύο πολιτικών.

Ο κ. Ρογκόζιν ήταν γενικός διευθυντής της Roscosmos ως τον Ιούλιο. Αντέδρασε με αγανάκτηση και εξακοντίζοντας απειλές όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην υπηρεσία διαστήματος εξαιτίας του ρόλου της στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία νωρίτερα φέτος. Θεωρείται πως αντικαταστάθηκε —από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ— για να αποκλιμακωθεί η ένταση, κάτι που έχουν επιβεβαιώσει ρώσοι αξιωματούχοι.

(ΑΠΕΜΠΕ – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί