Η γαλλική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί η παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ανέφερε το Politico.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να παράσχει στο Κίεβο δεκάδες ακόμη τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια συνάντησης το Σαββατοκύριακο με τον Ουκρανό ομόλογό του Βλαντιμίρ Ζελένσκι.
Σε άρθρο της Κυριακής, το Politico επικαλέστηκε έναν ανώνυμο αξιωματούχο από το γραφείο του Μακρόν που είπε ότι «αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία είναι εξοπλισμός μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, πυροβολικό».
Επιπλέον, το Παρίσι θα λάβει υπόψη τις εκκλήσεις του Κιέβου να προμηθεύσει περισσότερα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε η πηγή.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Γαλλία σκέφτεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, ο αξιωματούχος απέρριψε το θέμα ως «λίγο πρόωρο», τονίζοντας ότι η εστίαση πρέπει να είναι στις χερσαίες επιχειρήσεις και την αεράμυνα.
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
- Ρωσία: Ρεπόρτερ έκανε πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν – Δείτε βίντεο
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
- Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φλεβάρη – Θα είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους της Ρώμης
- Λαοί της Ευρώπης υποφέρουν στον «βωμό» της εμμονής Ευρωπαίων διεθνιστών
- Πλήρης επάρκεια αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Αττικής παρά τα αγροτικά μπλόκα
- Ο δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί 120 νέες και δωρεάν θέσεις στάθμευσης κοντά στα δικαστήρια
- Η γαλλική κυβέρνηση παρακαλεί τους αγρότες που διαδηλώνουν να σταματήσουν εν όψει Χριστουγέννων
- Νέες συναντήσεις για το ουκρανικό όσο ο πόλεμος συνεχίζεται
- Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία της υπόθεσης Έπσταϊν









