Το Ιράν θα παραλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες την πρώτη παρτίδα της τελευταίας γενιάς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi SU-35 , μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Το Ιράν είχε αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Etemad. Η πρώτη παράδοση πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με αναφορές, το Ιράν θα παραλάβει συνολικά 24 νέα μαχητικά αεροσκάφη.
Το υπουργείο Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πέρυσι ότι η χώρα απέκτησε μαχητικά ελικόπτερα Mi-28H και Yak-130 από τη Ρωσία εκτός από τα SU-35.
Έπειτα από την κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία είχε ως στόχο να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και την επακόλουθη επαναφορά των δυτικών κυρώσεων, η Τεχεράνη έχει εντείνει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.
Η Δύση κατηγορεί το Ιράν ότι στηρίζει τη Ρωσία με υλικοτεχνική στρατιωτική στήριξη στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας και συγκεκριμένα ότι η Τεχεράνη προμηθεύει την Μόσχα με τα αποκαλούμενα drones καμικάζι, τα οποία, σύμφωνα με την Δύση, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Τεχεράνη αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς της Δύσης.
απεμπε-EPA-Sputnik pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επεισόδιο τα ξημερώματα στα Εξάρχεια- Έγιναν 114 προσαγωγές
- Κ. Τσουκαλάς: Η «μόνιμη βελτίωση του εισοδήματος» είναι η σταθερή απόκλιση από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής
- Χιουμοριστικό βίντεο στην Ιαπωνία: Όταν κολλάς με το σκουπίδι για πάντα…λόγω έλλειψης κάδων!
- Ομάν: Η χώρα καταδικάζει τις επιθέσεις στο έδαφός της και δηλώνει ότι καμία πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές
- Επίθεση με drones σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία εξαγωγής πετρελαίου δέχθηκε η Ρωσία, vid
- Στην Κίνα το ρομπότ – νοικοκυρά…μπήκε επίσημα στα σπίτια! ΒΙΝΤΕΟ
- Κινέζα φοιτήτρια έγινε παγκόσμιο viral για τον τεράστιο όγκο βιβλίων…πριν τις εξετάσεις! vid
- Ο «πράσινος» λόγος για τον οποίο έσβησαν τα φώτα της Βουλής
- Βιομηχανία αλουμινίου στόχος επίθεσης στο Μπαχρέιν – Δυο τραυματίες
- Δήμος Ηλιούπολης: Δωρεάν 8ήμερο Πασχαλινό Camp για 50 παιδιά 6 έως 12 ετών – Οι αιτήσεις ξεκινάνε









