Παράνοια! Να χτυπήσει βαθιά μέσα τη Ρωσία ζητάει από τη Δύση ο Ζελένσκι!!

Έτσι του είπαν να κάνει;;

Παρά τη δημόσια διαβεβαίωση ότι θα περιόριζε τη στρατιωτική δράση στα σύνορα της χώρας του το 1991, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι σχεδίασε να πραγματοποιήσει επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία και πρότεινε στο Κίεβο να «καταστρέψει» τη βιομηχανία της Ουγγαρίας.

Tα παραπάνω μετέδωσε το Σάββατο η Washington Post, έχοντας ως πηγή το αμερικανικό Πεντάγωνο που διέρρευσε έγγραφα.

Επικαλούμενη αναφορές αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε έναν διακομιστή τυχερών παιχνιδιών, η Post περιέγραψε πώς ο Ζελένσκι πρότεινε σε μια συνάντηση τον Ιανουάριο:

“τα στρατεύματά του να διεξάγουν χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία τη στιγμή που θα κινούνταν πέρα ​​από τα σύνορα για να δώσουν μόχλευση στο Κίεβο συνομιλίες με τη Μόσχα”.

Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα με έδρα την Ουκρανία ξεκίνησε μια διασυνοριακή επιδρομή που σκότωσε δύο πολίτες στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας.

Ένα μέλος της ομάδας είπε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι το Κίεβο είχε εγκρίνει την επίθεση και έκτοτε σημειώθηκαν περαιτέρω επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, με αποκορύφωμα τον χθεσινό βομβαρδισμό του Λουγκάνσκ με τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.

(απεμπε – EPA – EFE photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί