Χτύπησαν τη ρωσική Υπερδνειστερία! Θα αντιδράσει ο Πούτιν; vid

Η Υπερδνειστερία, μια αποσχισθείσα προσκείμενη στη Μόσχα περιοχή της Μολδαβίας, δήλωσε χθες Κυριακή πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), που εστάλη από τη γειτονική Ουκρανία, έπληξε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσά της.

Έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά στο έδαφος μιας στρατιωτικής βάσης στην Τιρασπόλ. Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από drone καμικάζι“, ανέφερε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, σύμφωνα με ρωσικά και τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο μηχανισμός προερχόταν από την περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία.

Η δημόσια τηλεόραση της Υπερδνειστερίας δημοσιοποίησε στον λογαριασμό της στο Telegram βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που δείχνει ένα βλήμα να πλήττει στρατιωτικό ελικόπτερο που εκρήγνυται και παίρνει φωτιά.

Η Ρωσία υποστηρίζει από τη δεκαετία του 1990 αυτήν την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, μια φιλοευρωπαϊκή και ρουμανόφωνη χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Η Ρωσία υποστηρίζει κάθε τόσο πως η Μολδαβία και η Ουκρανία ετοιμάζουν προκλήσεις ή επιθέσεις εκεί.

Οι αρχές της Υπερδνειστερίας ζήτησαν από την πλευρά τους στα τέλη Φεβρουαρίου από τη Μόσχα “μέτρα προστασίας” απέναντι στην “αυξημένη πίεση”, όπως λένε, των Μολδαβών.

Μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στη Μολδαβία και την Ουκρανία, η Υπερδνειστερία αποσχίστηκε έπειτα από έναν σύντομο πόλεμο το 1992 εναντίον του μολδαβικού στρατού. Η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί εκεί 1.500 στρατιώτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι οποίοι υποτίθεται ότι υπηρετούν σε μια αποστολή διατήρησης της ειρήνης.

(απεμπε-απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί